Ferrari Vision Gran Turismo: ruim 1.000 pk voor de prijs van een Playstation (2022)

Ferrari Vision Gran Turismo 2022

Er is nu ook een Ferrari voor de virtuele wereld, want de Italianen hebben hun eerste Vision Gran Turismo-auto klaar. Dat is een conceptcar die speciaal voor videogame Gran Turismo 7 ontwikkeld werd, en dus enkel daar gereden kan worden… Al kan je deze VGT straks ook in het echt bekijken.

Gran Turismo is niet alleen bij gamers een grote naam, maar ook in de wandelgangen van het gemiddelde automerk blijft het thema niet onbesproken. Dat is dit jaar des te meer het geval, aangezien de videogame zijn 25ste verjaardag viert. Reden genoeg voor Ferrari om toch maar eens op de Vision Gran Turismo-kar te springen, waar verschillende constructeurs door de jaren heen speciaal voor het spel uitpakten met de gekste conceptcars. Dat leidt tot de eerste Ferrari Vision Gran Turismo ooit, binnenkort te proeven in Gran Turismo 7.

Virtuele tuners

In tegenstelling tot de VGT-bolide van bijvoorbeeld Porsche is deze Ferrari geen zuiver elektrisch model, want de constructeur heeft ook in realiteit natuurlijk nog geen EV’s. Ze grijpen dan maar terug naar hybridetechniek die doet denken aan de 296 GTB, waar deze Vision Gran Turismo zijn 3.0-liter V6-motor aan ontleent. De virtuele tuners wisten er echter wel 1.030 pk en 900 Nm koppel uit te programmeren. Dat blok wordt gekoppeld aan de versnellingsbak van Ferrari’s Formule 1-auto’s, en krijgt nog eens hulp van drie elektromotoren goed voor elektrische 326 pk’s. Het gecombineerde piekvermogen verklappen de Italianen niet, maar de 1.250 kilogram lichte racer zou ermee naar de 100 km/u moeten scheuren in minder dan 2 seconden.

Ferrari Vision Gran Turismo 2022

Waar heel wat constructeurs de VGT-modellen gebruiken om subtiele voorsmaakjes te geven van toekomstige designs of technologie, wil Ferrari vooral zijn verleden eren met zijn Vision Gran Turismo. Dit jaar vierde namelijk niet alleen Gran Turismo zijn 25ste, maar ook Ferrari zijn 75ste verjaardag. Daarom neemt het model de vorm aan van de racewagens uit de jaren ’60 en ’70, zoals de 330 P3 en de 512 S. Ook de enkele zitplaats in het midden van de auto wijst op race-ambities, en toont meteen aan hoe onwaarschijnlijk het is dat je deze auto ooit op je echte oprit zal kunnen parkeren. Als je hem toch eens in realiteit wil bewonderen kan je afreizen naar het Ferrari-museum in Maranello, waar er een model op ware grootte tentoon gesteld zal worden vanaf 15 december. Een weekje later, op 23 december, verschijnt de auto in de Ferrari-showroom van Gran Turismo 7.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités