Automobiele woonkamer: Audi plaagt met UrbanSphere Concept

Audi UrbanSphere Concept Teaser 2022

Audi heeft op zijn sociale media een teaser van een nieuwe conceptcar de wereld in gestuurd. Die zou niet alleen een autonome, luxueuze cocon moeten worden, maar de UrbanSphere Concept lijkt ook de vorm van een MPV te gaan aannemen. Wij weten al waar we het meeste naar uitkijken…

Ga je in onze contreien op zoek naar een elektrische auto, dan vind je vooral vaak hatchbacks, crossovers en hier en daar misschien een sedan in het aanbod terug. Met de MG5 staat er binnenkort ook een enkele break aan de Belgische laadpalen, maar elektrische MPV’s zal je maar moeilijk vinden — en dat geldt trouwens ook steeds vaker voor niet-elektrische MPV’s. Daar kan wel eens verandering in komen, en die verandering komt ook nog eens uit onverwachte hoek.

Derde ‘Sphere’

Audi heeft namelijk een paar teasers losgelaten over de UrbanSphere Concept, en dat studiemodel lijkt de vorm van een klassieke éénvolumer aan te nemen. Het zou daarmee sinds de A2 geleden zijn dat de Duitsers nog eens iets dergelijks durven proberen hebben, al gooien ze het bij deze wel over een heel andere boeg. De UrbanSphere Concept wordt namelijk een zuiver elektrisch, volledig autonoom studiemodel, en als we de — toevallig of niet — schijnbaar Aziatische dame in de teaservideo mogen geloven moet die vooral rust brengen naar stedelijke omgevingen. Daarmee zal deze conceptcar het rijtje afwerken dat vorig jaar gestart werd door de sportieve SkySphere Concept en de zakelijke GrandSphere Concept.

Net als bij die voorgangers spreekt Audi echter geen concrete beloftes uit over productieplannen voor deze UrbanSphere Concept. De kans zit er dus dik in dat je nog steeds geen elektrische MPV met vier ringen op de front moet verwachten in de nabije toekomst. Tenzij we misschien allemaal extreem enthousiast reageren na de presentatie van het model, op 19 april.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités