Stop ermee, Mansory: Aston Martin DBX door de gehaktmolen

Mansory Aston Martin DBX 2021

Mansory strikes again. Deze keer moet Aston Martins nieuwe SUV, de DBX, eraan geloven. Het resultaat: veel spoilers, veel fluogeel en... veel vermogen.

De hoeder van goede smaak Mansory heeft een nieuw ombouwpakket klaar. Slachtoffer van dienst is deze keer de Aston Martin DBX. De Britse SUV krijgt een schreeuwerige widebody aangemeten, die volgens de tuner zowel de neerwaartse druk als de luchtgeleiding ten goede komt. Mansory schuwt daarvoor het gebruik van koolstofvezel uiteraard niet.

Mansory Aston Martin DBX 2021

Deze DBX wisselt de zwarte metaallak af met limegreen, in de volksmond: fluogeel. Die kleurcombinatie duikt eveneens op bij de velgen, die in het stevige kaliber van 24 duim zijn uitgevoerd. Mansory geeft mee dat de specifieke velgen de koeling van de remmen nog meer ten goede komen. Ook binnenin krijg je tot slot de combinatie tussen zwart en limegreen.

Mansory Aston Martin DBX 2021

Onder de motorkap krijgt de 4.0 V8 van Mercedes-AMG-origine eveneens een make-over. De motorsturing, turbo’s, luchtfilter en uitlaatlijn werden volledig aangepast. Het vermogen van de achtcilinder stijgt daardoor van 550 pk naar 800 pk, het koppel van 700 Nm naar een waanzinnige 1.000 Nm. De sprint naar 100 km/u duurt na de behandeling 3,8 seconden, de topsnelheid wordt verhoogd naar 325 km/u.

Derniers articles publiés

Commentaires (4)

Laisser un commentaire
Dominique 09:57
Portrait de Dominique

Ziet er eigenlijk beter uit dan de standaard versie ...

Yannick 12:09
Portrait de Yannick

awel... doe die spoilers van dat koffer en das best een heel geslaagde kar,
zeker komende van Mansory.

Ben één van die zeldzame fans van de DBX.

Techno Patat 12:41
Portrait de Techno Patat

Nog de centrale uitlaat weg en ik ben het eigenlijk wel met je eens!

Quin 15:12
Portrait de Quin

Blijf maar doorgaan, Mansory! In een wereld waar autonieuwtjes meer gaan over elektrificatie, benzineprijzen en overnames, is deze gekke tuner een frisse, nostalgische wind.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités