Officieel: BMW scherpt M135i xDrive aan (2021)

BMW M135i xDrive 2021

Dat de voor- (of liever: vier-) wielaangedreven M135i niet hetzelfde karakter heeft als de achterwielaangedreven M140i destijds, is geen verrassing. Dat de hot hatch een enigszins lauwe indruk nalaat, dan weer wel. BMW wil nu een herkansing en heeft het chassis van de M135i xDrive aangepast.

De stap van achter- naar voorwielaandrijving verandert het karakter van een auto fundamenteel. De fans dachten er ongetwijfeld het hunne van, maar BMW heeft met Mini best wel wat krediet opgebouwd als het aankomt op sportieve voorwielaandrijvers. En toch... liet de M135i xDrive een veel anoniemere indruk na dan gehoopt: teveel VW Golf R of Audi S3, en te weinig BMW.

BMW M135i xDrive 2021

Versterkte digitale sound

Daar wil BMW nu verandering in brengen. Althans: de 306 pk sterke 2.0-viercilinder onder de motorkap wordt ongemoeid gelaten, en schakelen verloopt ook nog steeds standaard via een Steptronic-achttrapsautomaat. Wel lieten de Beiers de sound engineers los op de versterkte motorklank in het interieur, zodat die nu beter door de speakers knalt.

Aangepast chassis

BMW sleutelde vooral aan de set-up van het chassis, met nieuwe ophangingssteunen en andere veer- en demperinstellingen. Tel daar nog toegenomen wielvlucht op de voorwielen bij, en de M135i xDrive moet niet alleen betere trekkracht krijgen, maar ook stabieler en met minder koetsrol door de bochten gaan. Het mechanische sperdifferentieel tussen de voorwielen blijft uiteraard van de partij.

BMW M135i xDrive 2021

Nieuwe koetswerkkleuren

Tot slot voegen de Beiers nog enkele nieuwe koetswerkkleuren toe aan het assortiment. Daaronder Sao Paolo Yellow, Frozen Orange en Frozen Pure Grey. De uitgebreide Individual-koetswerkkleuren die BMW een tijdje geleden aankondigde voor de 1 Reeks en 2 Reeks zijn nu ook beschikbaar op deze M135i xDrive.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités