Audi: productieproblemen voor elektrische E-Tron in Vorst

Audi E-Tron productie problemen Vorst

In de Audi-fabriek in Vorst wordt de productie van de elektrische E-Tron tijdelijk teruggeschroefd. Dat komt door problemen bij een toeleverancier van batterijen, zo schrijft de Franstalige krant L’Echo. Door de productieproblemen wordt een honderdtal tijdelijke jobs geschrapt.

Een probleem bij toeleveranciers van de Audi E-Tron zorgt voor productieproblemen in de Belgische Audi-fabriek in Vorst. Dat schrijft de Franstalige zakenkrant L’Echo. Vooral toeleverancier LG, dat cellen aanlevert voor de batterij van de elektrische SUV, zou aan de oorzaak liggen.

“De Audi E-Tron en Sportback zijn onze eerste volledig elektrische modellen. Voor de nieuwe aandrijftechnologie werken we samen met 300 leveranciers. Het gaat dus om een complexe samenwerking”, zegt Peter D’Hoore, woordvoerder van de Audi-fabriek, aan L’Echo. “We worden geconfronteerd met een onverwachte situatie en hebben daar maatregelen voor genomen.”

Extra jobs op reservelijst

Audi zou de batterij van de E-Tron en E-Tron Sportback voorlopig alleen nog overdag produceren. Per ploeg worden er 16 dagen economische werkloosheid ingevoerd. 145 tijdelijke jobs worden geschrapt. Audi had dit jaar een productiestijging verwacht en daarvoor extra personeel aangeworven. Zij staan nu op een reservelijst als de fabriek in de toekomst weer versterking nodig heeft. Dat zou in de tweede helft van dit jaar nog het geval kunnen zijn, denkt L’Echo.

Geen extra levertermijn

Klanten die een E-Tron of E-Tron Sportback besteld hebben, hoeven niet te vrezen voor extra wachttijd. “Wie vandaag bestelt, heeft zijn voertuig over twee tot drie maanden. Een perfect normale wachttijd", zegt David Kervyn van Audi België.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités