Officieel: Opel Insignia krijgt facelift (2019)

opel insignia facelift 2019

Opel heeft het doek gehaald van de gefacelifte versie van de zakelijke berline. Al moet je wel tweemaal kijken om de verschillen te zien. Zijn er kenners in de zaal?

Revolutionair is het laatste waar je aan denkt als je de nieuwe Insignia ziet, na de facelift. Opel heeft dan ook vooral wat rimpels gladgetrokken. Zo krijgt de Insignia een nieuwe grille en aangepaste koplampen. Let vooral op het extra stukje onderaan de koplamp waar de LED-dagrijverlichting mooi in past. De koplampen beschikken nu over Matrix LED, dat wil zeggen dat de tegenliggers niet verblind worden dankzij het uitschakelen van bepaalde groepen LED's, afhankelijk van de omgeving. Vroeger waren dat 16 elementen, nu zijn dat er 84. De luchthapper werd ook nog hertekend.

leestijd

Voor de achterkant keek Opel ook in het grote boek der facelifts, om daaruit de nieuwe achterbumper boven te halen, daarbij vallen de chrome strips op rond de uitlaten. De bladzijden waarop stond hoe ze de achterlichten moesten bijwerken sloegen ze over. Dat mocht ook, die achterlichten kunnen nog wel even mee.

Opel Insignia facelift (2019)

Binnenin monteert Opel een nieuwe draadloze smartphonelader. Ook krijgt het infotainmentsysteem een update. Die kunnen we jammer genoeg niet zien, want Opel vergat foto's van het interieur mee te sturen. Ook de specificaties rond de motoren worden nog even geheim gehouden. Het is aannemelijk dat de Insignia de motoren blijft houden die destijds in het GM-tijdperk werden gelanceerd. PSA-inmenging zou er dan pas komen vanaf de volgende generatie.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités