Jaguar XE krijgt lichte facelift (2019)

jaguar-xe-facelift-2019-official_10

Straks loopt de Jaguar XE alweer vijf jaar mee. Dat is genoeg voor een facelift van de killer van de Duitse Drie, zoals hij destijds werd gezien.

Of de Duitse Drie bang hebben van deze Britse kat is niet helemaal duidelijk. Jaguar vindt zelf dat de looks nog een tijdje mee kunnen, want de voor- en achterbumper werden miniem aangepast. LED-koplampen maakten hun intrede en ook achteraan werd de verlichting herwerkt. Vooraan herken je de J-vormige dagrijverlichting. De R Dynamic versies krijgen specifieke velgen en een donker gaas in de grille.

jaguar xe facelift 2019 official

schermtijd

Binnenin zijn de aanpassingen groter, met een Touch pro Duo infotainmentsysteem dat uit twee schermen bestaat en dat je kan kennen uit de i-Pace. Verder krijgen de R Dynamic versies sportstoelen en zitten er voortaan Satin Chrome schakelpaddles achter het stuur.

jaguar xe facelift 2019 official

Achter dat stuur zit tegenwoordig een 12,3 inch digitaal scherm waar het instrumentenbord op wordt weergegeven. De binnenspiegel heeft tegenwoordig een groothoeklens die naar achteren kijkt, waardoor je meer ziet dan een gevulde achterbank bij een blik in de achteruitkijkspiegel. Jaguar noemt het zelf ClearSight.

schakelpook

Noemenswaardig is nog de keuzehendel van de automaat, die de naam SportShift meekrijgt en die de draaiknop vervangt. Daar zijn we niet rouwig om.

jaguar xe facelift 2019 official

Wat de motoren betreft, is Jaguar karig met informatie. We verwachten dat die specificaties in de komende weken worden vrijgegeven.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités