Live in Brussel 2015: Alle details van de CLA Shooting Brake

mercedes-cla-shooting-brake-autosalon-brussel-2015-foto-111

Het is al een tijd geweten dat de CLA het voorbeeld van de CLS ging volgen om ook een Shooting Brake variant in de cataloog te hebben. De CLA Shooting Brake is officiëel voorgesteld in Brussel met al zijn motorisaties. Van bescheiden (diesel) instap tot en met het geweld van de CLA 45 AMG, en dat met 1.354 liter aan beschikbare kofferruimte.

Naar het voorbeeld van grote broer CLS heeft de CLA nu ook zijn Shooting Brake variant officieel voorgesteld gekregen. De sportief aflopende daklijn geeft een verschil van 25 liter kofferruimte ten opzichte van de gewone CLA, zodat de kofferruimte uitkomt op een respectabele 495 liter. Wanneer de achterzetels worden platgelegd komt er een totaal van 1.354 liter vrij aan kofferruimte.

Alleen op de wereld

Mercedes wenst iets speciaals in het gamma te hebben, en dat lukt ook met deze kleine Shooting Brake, zowel de Audi A3 als de BMW 1-serie hebben geen alternatief en dat maakt deze CLA Shooting Brake toch uniek in zijn segment.

Uitvoeringen en cijfers

De CLA Shooting Brake wordt gelanceerd in 4 verschillende uitvoeringen: Sport, AMG Sport, Engineered by AMG en AMG. Bij de start is er ook een speciale versie beschikbaar onder de naam "Orange Art".

Motorisch is er bij de lancering keuze uit vier benzine versies en twee zelfontbranders. We starten met de 1.6 liter CLA 180 (120 pk) en CLA 200 (156 pk), de 2.0 liter CLA 250 (210 pk) en CLA 250 4Matic in het benzine gamma. Voor de diesel liefhebbers is er keuze uit de CLA 200 cdi (136 pk) en de CLA 220 cdi (177 pk). Beide dieselversies worden nog met 4Matic variant aangeboden later op het jaar.

Als het wat meer mag zijn

De krachtbron van de CLA45 AMG Shooting Brake is dezelfde als uit de gewone CLA en is nog steeds zowat de krachtigste 2.0 liter viercilinder op de markt. Hij krijgt 360 pk en 450 Nm onder de motorkap en heeft hiermee voldoende in huis om de Shooting Brake in 4.7 seconden op 100 km/u te krijgen. Traditioneel is de top elektronisch begrensd op 250 km/u.

Prijzen starten bij € 32.000 voor de instap Shooting Brake en er gaat minstens € 55.000 moeten neergelegd worden voor wie de CLA45 AMG wenst. Beiden zonder extra opties wel te verstaan.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités