Bentley neemt nieuwe V8-motoren mee naar Detroit

Dat er een nieuwe Bentley-motorisatie zat aan te komen, wisten we al langer. Vandaag gaf Bentley echter de nodige details vrij om ons te doen watertanden. De 4 liter grote V8 motor komt in twee versies onder de kap van de Continental-modellen. Het maximumvermogen van de motor bedraagt 507 pk en 660 Nm. Daarmee zou hij de 0-100 halen in minder dan vijf seconden, de topsnelheid ligt op 290 km/u.

Toch zouden de wagens met deze motor in staat moeten zijn om tot 800 km te rijden op één tank (hoe groot die tank dan wel mag zijn, wordt niet meegedeeld).

Exacte verbruikscijfers hoopt Bentley begin 2012 vrij te geven. Wel pocht Bentley intussen met het feit dat de motor tot 40 procent minder CO2 uitstoot en ongeveer evenveel minder verbruikt dan de uitgaande V8-motoren.

De V8-modellen zijn te herkennen aan de hoogglans zwarte grille met chrome frame en dito verticale latje, de koelsleuven in de voorbumper zijn anders vormgegeven. Achteraan moet je naar de achtvormige uitlaten kijken om de nieuwe V8 te herkennen. Ook het B-logo op de kofferklep staat op een rood schildje. 20 inch wielen zijn standaard op beide versies, 21 inch zesspaaks exemplaren zijn een optie.

Bentley maakt van de gelegenheid gebruik om ook een nieuwe interieur inleg te introduceren, het Dark Fiddleblack Eucalyptus. Daarnaast krijgt de koper van een V8 ook een tweekleurig lederen bekleding en verkorte middenconsole als optie. Last but not least heeft de V8 ook zijn eigen motorgeluid om hem te onderscheiden van de dikkere 6.0 W12, al konden jullie dat geluid al eerder beluisteren.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités