Anonieme gebruiker 10:14
Portrait de Anonieme gebruiker

Als dagelijks gebruiker van zowel Audi A4 2.0TDI (model 2011) (privé) als BMW318d (model 2012) (bedrijfswagen) kan ik dit artikel enkel bevestigen. Met de ogen dicht rijdt de BMW inderdaad iets sportiever. Alhoewel je dat moet minimaliseren - het voelt 'anders' aan, niet vlotter. Om op vakantie in bochtige binnenwegen te rijden is de BMW wel prettiger, maar voor het alledaagse (snelweg)verkeer gaat mijn keuze zonder enige twijfel naar de Audi.

Het rijcomfort van de Audi is wel degelijk van een hoger niveau, en dat merk je duidelijk als je na een rit van 2 a 3u uit je wagen stapt.

Vermeldenswaard is ook zeker de de geluids installatie: bij het Audi MMI systeem zit er een serieuze digitale versterker in zijkant van de kofferruimte die via een optisch glasvezel netwerk communiceert met de andere componenten van het audio systeem. Dit zorgt voor een overweldigend kristal helder geluid met perfecte hoge tonen en diepe bassen. De sound van de BMW vind de ook terug in pakweg een Ford. In die prijsklasse verwacht je dat niet.
De afwerking van de bekleding, dashboard, dakhemel etc is goed bij de BMW, maar ook niet meer dan dat. Bij Audi denk ik dat men de perfectie benadert die binnen dat budget mogelijk is.
Zowel i-drive als MMI vind ik gebruiksvriendelijk en gelijkwaardig. Het navigatiesysteem van de BMW (professional navigatie) is echter beperkter in mogelijkheden (geen 3D view bijvoorbeeld) en is minder helder (resolutie) dan het Audi navigatiesysteem.

Mij conclusie: wil je gaan voor de 'fun' van het rijden en maak je minder lange afstanden ga dan voor de BMW, in alle andere gevallen is de Audi de beste keuze.

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités