Tesla gaat ruim 14.000 werknemers ontslaan, twee kopstukken houden het voor bekeken

Tesla ontslagen 2024

Het rommelt bij Tesla, en nog geen klein beetje. In de nasleep van tegenvallende kwartaalcijfers heeft CEO Elon Musk namelijk aangekondigd dat meer dan 10 procent van het personeel de deur uit moet. Daar blijft het echter niet bij, want dezelfde dag geven ook twee topmannen aan het schip te verlaten.

Het was enigszins voorspeld, maar daarom komt het blijkbaar niet zachter aan: Tesla zit middenin een moeilijk jaar. Zo bereidde CEO Elon Musk ons eind vorig jaar al voor op wat hij zelf een “transitieperiode tussen twee groeicurves” noemde maar wanneer de resultaten van het eerste kwartaal van 2024 naar buiten kwamen, bleken die nog een stukje slechter dan verwacht… En wat blijkt: zelfs bij het eigenzinnige Tesla kunnen zo’n cijfers niet zonder gevolg blijven.

Besparen om volgende groeicurve te halen

Musk heeft gisteren namelijk een interne mail uitgestuurd, en de boodschap is niet rooskleurig. Hij zegt namelijk dat het bedrijf “het personeelsbestand wereldwijd met meer dan 10 procent zal verminderen”. Wetende dat Tesla zo’n 140.000 werknemers telt, zou dat dus betekenen dat al zeker ruim 14.000 personeelsleden op straat gezet zullen worden. “Er is niets dat ik meer haat,” verklaart Musk in de mail, “maar dit moet gebeuren om flexibel, innovatief en hongerig te blijven voor de volgende groeifase”… Of in andere woorden: om het tot het einde van deze “transitieperiode tussen twee groeicurves” te halen.

Tesla ontslagen 2024

Musks mail kreeg dezelfde dag nog een opmerkelijk staartje, want niet minder dan twee spilfiguren bij Tesla kondigden zelf aan het bedrijf te verlaten. Senior Vice President voor aandrijftechnologie Drew Balino deed dat zonder al te veel poeha op X — je weet wel, het voormalige Twitter — maar Business Development- en Public Policy-baas Rohan Patel vertelde aan het Amerikaanse TechCrunch dat hij bij Tesla weggaat omwille van “grote veranderingen” binnen het bedrijf. Daarmee lijkt hij dus te wijzen in de richting van deze ontslagronde... Die hopelijk genoeg is om het — toegegeven, tot nu toe op zijn zachtst gezegd succesvolle — bedrijf op koers te houden.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités