Tesla Model Y voor minder dan 40.000 euro is al helemaal uitverkocht (2024)

Tesla Model Y EV-premie 2024

Was je nog net die laatste euro’s bijeen aan het sparen om je Tesla Model Y met staatssteun op de kop te tikken? Dan kan je stoppen met sparen, want je bent te laat. Tesla heeft gisteren namelijk zijn laatste exemplaar voor minder dan 40.000 euro verkocht, waardoor de Model Y voortaan buiten de Vlaamse EV-premie valt.

Begin vorige maand haalde Tesla het nieuws met een flinke stunt — zo kennen we ze weer. Ze gingen hun Model Y namelijk aanbieden voor minder dan 40.000 euro, of 39.990 euro om precies te zijn. Toegegeven: het gaat daarbij om een stock van basismodellen die je ook enkel in het wit of zwart kan krijgen, maar daardoor komt de populaire Tesla wel plots in aanmerking voor de Vlaamse premie voor elektrische auto’s. Zo mag je nadien rekenen op een terugbetaling van nog eens 5.000 euro waardoor je dus een Tesla Model Y krijgt voor welgeteld 34.990 euro… Of liever: kréég.

Te zoete broodjes?

Kijk je vandaag namelijk op de website van Tesla, dan kan je er geen Model Y voor minder dan 40.000 euro meer vinden. Zo is gisteren het laatste exemplaar van 39.990 euro over de digitale toonbank gegaan, en het lijkt ook geen zin meer te hebben om vanaf nu dagelijks de stockpagina van het merk in de gaten te gaan houden. Volgens Tesla ging het namelijk om een tijdelijk aanbod en hoewel het merk nog niks kan zeggen over wat ze in de toekomst zullen doen, lijkt de kans klein dat ze die goedkopere versie nog terugbrengen… Dus jawel: wij hebben ‘m alvast formeel geschrapt uit onze lijst van EV’s die in aanmerking komen voor de premie.

Tesla Model Y EV-premie 2024

Indien het aanbod toch nog zou terugkomen, dan zouden ze dat nog dit jaar moeten doen. Hoewel de Vlaamse EV-premie aanvankelijk namelijk drie jaar geldig zou zijn, werd dat een paar weken geleden nog teruggeschroefd naar één jaar. Die beslissing komt echter wel met de belofte dat iédereen die zich in 2024 aanmeldt voor de premie, die ook zal krijgen en daar wringt misschien wel het schoentje voor kortingen als die van Tesla. De Model Y is namelijk zo’n populair model, dat de kans ons groot lijkt dat de exemplaren van minder dan 40.000 euro als zoete broodjes over de toonbank zijn gegaan… Misschien wel iets té zoete broodjes want aan die prijs was de kans natuurlijk klein dat de constructeur nog iets van winst maakte op die Model Y’s.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités