Officieel: vernieuwde Nissan Juke is er in het geel, dankjewel (2024)

Nissan Juke Facelift 2024

De Nissan Juke steekt in het nieuw maar dat zien jij en ik er misschien niet meteen aan. Zijn trouwe klanten zien dat echter meteen want de crossover krijgt iets waar zij al sinds het einde van de vorige generatie naar vragen. Jawel: de Juke is eindelijk terug verkrijgbaar met een felgele lak… Maar er is meer.

Het is een gevalletje van love it or hate it, die Nissan Juke. Vooral de eerste generatie werd bij zijn lancering onthaald op boegeroep, al bleek dat boegeroep vooral van een paar luide enkelingen te komen terwijl de rest van autokopend België toch maar ging aanschuiven aan de Nissan-toonbank. In zijn tweede generatie werd de Juke dan wat minder polariserend dankzij strakkere looks en volwassener kleurtjes, maar wat blijkt? Vooral dat laatste vonden heel wat van zijn fans blijkbaar jammer.

Geel vanbuiten, nieuw vanbinnen

Daar heeft Nissan dan maar wat aan gedaan, want dit is de Juke in gefacelifte vorm. Dat zou je er op het eerste gezicht niet aan zeggen want qua uiterlijk design verandert er niks…. Of tenminste als je de beschikbare kleuren buiten beschouwing laat want naast een nieuw wit en een sprankelender zwart, gaat Nissan voor het eerst zijn felgele lak aanbieden voor de tweede generatie van de Juke. Dat doet het merk naar eigen zeggen op specifieke vraag van zijn klanten en daar blijft het ook niet bij. Bestel je de crossover namelijk in zijn nieuwe ’N-Sport’-versie, dan steken ook de stiksels van de zetels en het boomerangvormig element op het dashboard in het geel.

Nissan Juke Facelift 2024

Dat boomerangvormig element is trouwens helemaal nieuw en dat geldt ook voor vrijwel de rest van de boordplank. Die pronkt niet alleen met hoogwaardigere materialen, maar werd ook op technisch vlak grondig opgefrist. Reken dus op een groter touchscreen met een diameter van tot 12,3 inch dat nu ook lichtjes naar de bestuurder gedraaid zit. Dat scherm vormt een thuis voor een nieuw infotainmentsysteem en dat laat tegenwoordig draadloze Apple CarPlay en Android Auto toe. Achter het stuur schuilt dan weer een digitaal bestuurdersdisplay van 12,3 inch en over dat stuur gesproken: dat ziet er misschien identiek uit maar werd toch overtrokken met een kwalitatiever materiaal.

Hybride of benzine

Op motorisch vlak verandert er dan weer niks, al mocht de Juke een kleine twee jaar geleden al een gloednieuwe aandrijflijn verwelkomen. Die Hybrid-versie is er dus nog steeds en die haalt 143 pk uit de combinatie van een 1.6-liter benzinemotor, een elektromotor en een 1,2 kWh-accuutje. Daarnaast is de Nissan nog steeds verkrijgbaar met een 1.0-liter driecilinder benzineblokje met 114 pk en daarmee hebben we het complete motorengamma gehad. Allebei sturen ze hun vermogen naar de voorwieltjes en dat doet de Hybrid uiteraard langs een automaat terwijl je de benzineversie nog steeds met handbak kan bestellen.

Nissan Juke Facelift 2024

Over bestellen gesproken: wat de prijzen na de facelift zullen zijn en wanneer je de vernieuwde versie bij de dealers mag verwachten, geeft Nissan op dit moment nog niet mee.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités