Renault Rafale geprijsd: dit kost de duurste Renault van het moment (2024)

Renault Rafale prijzen 2024

Renault heeft een nieuw vlaggenschip: de Rafale. Die tilt de techniek van de Espace tot een hoger niveau met flink wat uitrusting, een selectie aan hybride aandrijflijnen en looks die een Lamborghini Urus benaderen, maar dan tegen een beperkter budget… En nu weten we ook precies wat dat budget moet zijn.

Er waait een heuse wind van vernieuwing door het gamma van Renault. Zo zijn zowel de Espace als de Scenic plots geen MPV’s maar SUV’s en die laatste is zelfs zuiver elektrisch. De Kadjar moest dan weer wijken voor een nieuwe Austral en hetzelfde lijkt te gaan gebeuren met de Megane met verbrandingsmotor, die afgelost wordt door de Symbioz. Als sluitstuk van dat nieuwe gamma is er ook nog eens een nieuw vlaggenschip: de Rafale.

Karig bestaat niet

Renault heeft nu ook een prijskaartje op die Rafale gekleefd en dat prijskaartje bevestigt de positie van de nieuwe SUV-coupé bovenaan het gamma. Zo moet je er minstens 44.000 euro voor over hebben, waarmee de Rafale nog net 100 euro duurder is dan een Espace en zich dus tot duurste Renault van het moment mag kronen. Voor dat geld krijg je hem meteen mee als ‘Techno’, die standaard beschikt over bijvoorbeeld knoerten van 20-inchvelgen, adaptieve cruise control, parkeersensoren rondom en een achteruitrijcamera, een digitaal instrumentarium van 12,3 inch, een infotainmentscherm van 12 inch met navigatie en automatische klimaatregeling. Een karig aangeklede Rafale bestaat met andere woorden niet.

Renault Rafale prijzen 2024

Mag het toch nog wat meer zijn, dan kan je kiezen voor de ‘Esprit Alpine’-versie van 47.900 euro. Die voegt niet alleen een iets sportiever uiterlijk toe maar pronkt ook met bijvoorbeeld 4Control-vierwielsturing, verwarmde voorzetels en schakelpedaaltjes achter zijn met alcantara beklede sportstuur. In alle gevallen bedienen die schakelpedaaltjes trouwens de 200 pk sterke E-Tech hybride aandrijflijn die we al van de Espace en de Austral kennen, maar later volgt er een vierwielaangedreven plug-inhybride met 300 pk. Prijzen daarvoor zijn er nog niet, maar reken er maar op dat die nog een paar duizendjes toevoegt.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités