Betaalbare MG3 hybride toont zijn interieur in aanloop naar onthulling

MG3 interieur teaser 2024

MG krijgt er straks een nieuw modelletje bij, en dat wordt er niet zomaar eentje. Deze MG3 wil namelijk de Dacia Sandero’s van deze wereld het vuur aan de schenen leggen, maar dan met een hybride aandrijflijn onder de kap. Krijg je het daar wel warm van, dan kan je nu al een kijkje nemen in zijn interieur.

Dat niet iedereen bakken geld voor een auto over heeft, hoef je ze bij MG niet te zeggen. Het merk biedt namelijk ook bij ons al een paar jaar EV’s aan die op vlak van prijs bijna geen gelijke kennen, maar daar blijft het niet bij. Zo kregen we ook al een betaalbare plug-inhybride voorgeschoteld en bieden ze kinds kort ook SUV’s met verbrandingsmotoren aan voor een relatief prikje… En dan moet hun goedkoopste model nog komen.

Tussen Toyota en Dacia

Later deze maand trekken ze bij MG namelijk het doek van een hatchback in het B-segment: de MG3. Daarvan kregen we eerder al de snuit in beeld en die kwam perfect overeen met eerder gelekte patentbeelden, maar het interieur bleef nog geheim. Tot nu dus, want MG is zo vriendelijk om ook de cabine al haarscherp in beeld te brengen. Daarop zien we een setje stijlvol beklede stoelen maar het interessantste is natuurlijk het dashboard, dat vooral op de schets tot zijn recht komt. Zo krijgt de MG3 meteen twee schermen terwijl er onder het infotainmentscherm nog een rijtje fysieke knoppen zit. In de middenconsole pronkt er dan weer een draaiknop à la MG4 dus wie een manuele versnellingspook had verwacht, is er misschien wel aan voor de moeite.

MG3 interieur teaser 2024

We weten dan ook al langer dan vandaag dat de MG3 verkrijgbaar wordt met een hybride aandrijflijn en dat wordt er waarschijnlijk eentje van de zelfopladende soort. De geruchten spreken over een 1.5-liter benzinemotor die wordt gekoppeld aan een elektromotor en een accuutje van 2,1 kWh. Daarmee zou dus pakweg de Toyota Yaris Hybrid er een concurrent bij krijgen, al schatten we dat deze MG qua prijs in een andere categorie gaat spelen. Zo is de kans misschien wel groter dan de Dacia Sandero zich zorgen moet gaan maken. Zekerheid krijgen we op 26 februari, wanneer de MG3 onthuld wordt tijdens het Autosalon van Genève.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités