Dromen mag: stel nu je elektrische Maserati GranTurismo Folgore samen (2023)

Maserati GranTurismo Folgore prijs 2023

Maserati’s elektrische Grecale heeft een prijs, maar misschien is zo’n SUV maar wat te min voor je Italiaanse purisme. Misschien hang je liever een sportieve coupé aan je laadpaal en ook dan hebben we goed nieuws voor jou, want in de Maserati-configurator kan je nu ook de GranTurismo Folgore samenstellen.

Maserati heeft zopas een prijskaartje op zijn elektrische Grecale Folgore gekleefd, en dat prijskaartje is niet mals. Zo moet je 123.650 euro over hebben voor een beetje Italiaanse premiumelektro dus dan rijst al snel de vraag — of bij ons toch — of je dan niet evengoed all the way kan gaan. Weet je namelijk nog een derde meer euro’s in te zamelen, dan krijg je van Maserati ook een derde meer pk’s uit een derde meer elektromotoren.

Een hele MG4 aan lak

Ook de GranTurismo Folgore is nu namelijk tussen de Maserati-configurati verschenen, en die begint er aan 198.350 euro. Aan die prijs geeft Maserati je een driemotorige krachtpatser mee met alles samen 761 pk en 1.350 Nm koppel. Daarmee knalt de elektrische coupé naar de 100 km/u in een bijna Tesla Plaid-waardige 2,7 seconden en gaat hij door tot een helemaal Tesla Plaid-kloppende top van 325 km/u. Verder krijg je natuurlijk flink wat standaarduitrusting mee maar de kans is groot dat dit je allemaal niet interesseert. Iets zegt ons namelijk dat je — net als ons — hier bent om gewoon een zo leuk mogelijk exemplaar samen te stellen en nadien te proberen vergeten hoe hard je het ding wil.

Maserati GranTurismo Folgore prijs 2023

Wij gooiden dus de 575 euro kostende thuislaadkabel (want jawel: daarvoor moet je bijbetalen) en de DC-booster die het 400V-netwerk voor 2.420 euro omzet naar een 800V-netwerk buiten want in onze dromen is er geen plek voor zo’n praktische zaken. In de plaats daarvan drapeerden we onze Maserati in het ‘Aqua Rainbow’, iets dat we in realiteit nooit zouden doen aangezien die lak met zijn 32.670 euro zowat even veel kost als een hele MG4. Gooi daar een setje diamantgeslepen ‘Astreo’-velgen van 4.235 euro, koperkleurige remklauwen en koperkleurige drietandstiksels in het zwarte leer bovenop, en onze ideale GranTurismo Folgore komt uit op 236.102 euro. Kan jij dat beter, zwier dan jouw favoriete combo in de comments!

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités