Exit shooting brake: Porsche Panamera Sport Turismo krijgt geen vervolg

Porsche Panamera Sport Turismo 2023

De Porsche Panamera was er sinds zijn vorige generatie in twee vormen. Zo kon je naast de gewoonlijke vijfdeurs coupé-slash-berline ook een lekker handige shooting brake krijgen… Maar die was blijkbaar niet handig genoeg, want de nieuwe Panamera krijgt geen Sport Turismo-variant meer.

Porsche heeft een nieuwe Panamera en het kan aan ons liggen, maar die doet sterk denken aan de oude Panamera. Zo is de vorm bijna identiek, is de indeling van zijn verlichting en ramen nagenoeg hetzelfde en zijn de motoren op zijn zachtst gezegd herkenbaar. De Duitsers maken er dan ook geen geheim van: het uitgaande model was zo’n succes dat generatie drie gewoon op dezelfde technische basis staat… Al was niet alles aan die vorige Panamera even succesvol.

Kies koning SUV

In een gesprek met Automotive News Europe heeft een woordvoerder van Porsche namelijk laten vallen dat de nieuwe Panamera geen Sport Turismo-versie meer krijgt. Dat was een soort shooting brake die pas in 2017 het levenslicht zag na de lancering van de tweede generatie van het model. Het blijft dus ook bij die ene generatie voor de break, want volgens Porsche was de Sport Turismo slechts goed voor een klein deel van de totale Panamera-verkopen. Zo zou amper 10 procent van de klanten gekozen hebben voor de ruimere variant, waarbij vooral topmarkten China en de VS maar beperkte interesse toonden.

Porsche Panamera Sport Turismo 2023

Ook los van die verkoopcijfers is de beslissing niet helemaal verrassend, want er is natuurlijk altijd nog koning SUV. Zo werd platformgenoot Porsche Cayenne pas nog grondig opgefrist dus zij die op zoek zijn naar een Panamera met meer plaats, kunnen daar terecht. Daarnaast heeft Porsche nog een shooting brake in de vorm van de Taycan Sport Turismo en de reden waarom de ruimtezoeker die dan wél boven iets als een Cayenne zou kiezen, is duidelijk: dat is momenteel de enige EV van het gamma.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Mr Ponrow 10:10
Portrait de Mr Ponrow

Ruimtewonder is die taycan Sport Turismo nu ook niet.
Er zijn 4-deurs coupe's met meer ruimte in de koffer.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités