Tesla’s EV van 25.000 euro zal in Duitsland gebouwd worden

Tesla betaalbare EV 2023

Tesla heeft grote plannen voor een betaalbare EV, maar die plannen hield het tot nu toe grotendeels voor zich. Zo moeten we het stellen met geruchten, al lijkt één van die geruchten nu wel heel concreet. Musk zou tijdens een event in de Duitse Tesla-fabriek namelijk beloofd hebben dat het model daar gebouwd zal worden.

Je hebt het vast al opgevangen: Tesla overdondert de elektrische wereld graag met prijsverlagingen. Daardoor tik je tegenwoordig al een Model 3 op de kop voor 45.970 euro terwijl je voor een Model Y 47.970 euro kwijt bent. Dat zijn in beide gevallen prijzen waar de concurrentie moeilijk tegenop kan, al geven we graag toe dat je zowel de Model 3 als de Model Y nog steeds niet ‘goedkoop’ kunt noemen. De écht goedkope Tesla moet nog komen, en nu weten we ook waar vandaan.

Door Europa, voor Europa?

Tijdens een bezoek aan de Duitse Gigafactory nabij Berlijn heeft Tesla-CEO Elon Musk namelijk een niet onbelangrijk detail laten vallen over het aankomende modelletje. Zo zou hij volgens bronnen van persagentschap Reuters aan de aanwezige arbeiders beloofd hebben dat de goedkope EV in hun fabriek zal gebouwd worden. De Duitse fabriek ontfermt zich momenteel al over de Model Y voor de Europese markt. Als de nieuwe Tesla daarbij komt, zou dat dus ook betekenen dat we die vanaf zijn productiestart meteen in de Europese catalogus mogen verwachten.

Tesla betaalbare EV 2023

Wanneer we die productiestart mogen verwachten, wist Musk blijkbaar nog niet te vertellen. We weten daarentegen wel al langer dan vandaag voor welk bedrag de betaalbare Tesla ongeveer in de catalogus zal komen te staan: 25.000 euro. Daarmee zou het model op een haar na zo weinig gaan kosten als een Citroën ë-C3 en voeg daar de 53 kWh-accu aan toe die de nieuwkomer vermoedelijk zou gaan krijgen, en dit model zou wel eens een regelrecht hit kunnen worden op Europese bodem. Wordt dus vervolgd, al weet je met Tesla nooit wanneer precies…

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités