YouTuber is Tesla voor met zelfgemaakte Cybertruck… uit hout [VIDEO]

Tesla Cybertruck CN Woodworking Art 2023

Ben jij het wachten op de Tesla Cybertruck zo moe als koude elektropap? Dan moet je eens goed kijken naar wat deze Vietnamees gedaan heeft, want met een beetje moeite kan je hem misschien gewoon nadoen. De man bouwde namelijk zijn eigen Cybertruck uit hout, en dat in amper 100 dagen.

Wanneer Tesla de Cybertruck onthulde in — ja, hoelang is dat alweer geleden? — 2019, stond de autowereld even met zijn collectieve mond vol tanden. Zelden hadden we namelijk al zo’n bizar design op een productieklare auto gezien. Zo pakte de Cybertruck uit met zo goed als vlakke panelen die elkaar ontmoeten in kaarsrechte randen en scherpe hoeken… De ideale vorm, zo blijkt, voor doe-het-zelvers.

Cadeautje voor Elon Musk

In Vietnam heeft iemand namelijk zijn eigen Cybertruck gebouwd. Dankzij de eenvoudige vorm van de Tesla is hem dat nog best goed gelukt ook, al bestaat het gros van de carrosserie wel uit hout. Zo schroefde de man triplexpanelen tegen een skelet uit stalen buizen, terwijl een echte elektromotor en een accu voor de aandrijving zorgen. Dit gevaarte rijdt dus ook echt en de bouw duurde alles samen maar 100 dagen… Terwijl Tesla vier jaar na zijn lancering nog steeds geen Cybertrucks aan échte klanten heeft afgeleverd.

Nu goed, de twee zijn natuurlijk moeilijk met elkaar te vergelijken aangezien dit houten model niet straatlegaal is en ook een slagje kleiner is dan de echte Cybertruck. Zijn bezieler bouwde hem namelijk op maat van zijn zoontje en gooide er zelfs een houten replica van de Tesla Cyberquad bovenop, gewoon omdat het kan. De man was dan ook niet aan zijn proefstuk toe, want op zijn YouTube-kanaal — ND Woodworking Art — zagen we hem al ontelbare andere auto’s in elkaar timmeren voor zijn kind. In dit geval mag zoonlief de Cybertruck echter niet houden, want de bouwer wil hem cadeau doen aan niemand minder dan Elon Musk zelve… Kwestie van toch even te laten zien hoe het moet.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités