Renault Niagara Concept doet dromen van een hippe pick-up (2023)

Renault Niagara Concept 2023

Renault waagt zich terug in pick-upland, of toch een beetje. Na wijlen de Alaskan trekken de Fransen namelijk nog eens onze aandacht met deze Niagara, al gaat het slechts om een conceptcar. Dat maakt hem echter niet minder interessant… Of toch als je in bijvoorbeeld Latijns Amerika leeft.

Breek je hoofd hier maar even over: hoelang is het geleden dat je nog eens een Renault Alaskan in het wild gespot hebt? De kans is groot dat het antwoord “best lang” is, want Renaults poging om in Europa een pick-up te lanceren was niet bepaald een succes. Ondanks het feit dat die zijn basis deelde met de beproefde Nissan Navara, was er hem net als de even eenmalige Mercedes X-Klasse en Fiat Fullback geen lang leven beschoren… Maar dat betekent niet dat Renault niet meer durft experimenteren met pick-ups.

Boegbeeld voor nieuw design

Kijk maar eens naar het nieuwste studiemodel van het merk, en maak ons wijs dat die de povere verkoopcijfers van de Alaskan niet met gemak zou overklassen. Dit is namelijk de Niagara Concept, een compacte pick-up met de allures van een avontuurlijke offroader. Die looks moet hij ook waarmaken, want Renault belooft dat dit studiemodel vierwielaandrijving heeft. Verder laten ze over de aandrijflijn niet veel los, al weten we wel dat de Niagara Concept op hetzelfde CMF-B-platform als pakweg de Arkana staat. Wetende dat de pick-up een hybride is gokken we dus op een vierwielaangedreven variant de 1.6-liter E-Tech-aandrijflijn.

Renault Niagara Concept 2023

Het belangrijkste aan de Niagara Concept is volgens Renault echter de looks, want dit studiemodel moet een voorsmaakje geven van een gloednieuwe designtaal. Daarmee bedoelen ze niet zozeer dat aankomende Renaults verhoogde ophanging, hardwerende wielkastranden en stoere dakrekken krijgen, maar wel dat de verlichting, het lijnenspel en de grille met de merknaam erin uitgeschreven straks zullen debuteren op nieuwe modellen. Er is wel een ‘maar’, want die nieuwe modellen zijn niet voor ons bestemd. Deze Niagara Concept is namelijk het boegbeeld van een nieuw gamma aan betaalbare modelletjes dat voorbehouden blijft aan Latijns Amerika… Jammer of niet?

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités