Volgende Suzuki Swift laat meer van zich zien, inclusief interieur (2023)

Suzuki Swift Concept 2023

Suzuki heeft zijn volgende generatie voor de Swift zo goed als klaar, of dat denken we tenminste op basis van deze beelden. Dit is namelijk de Suzuki Swift Concept, een studiemodel dat ze laten zien op de Japan Mobility Show… En dat ziet er al zo productierijp uit, dat we dit gerust de volgende Swift mogen noemen.

Eerder deze maand liet Suzuki een nogal onsubtiele teaser zien, want toen verklapte het merk wat ze zoal zouden meenemen naar de Japan Mobility Show. Eén van die nieuwigheden was de Swift Concept, een opmerkelijk concreet voorsmaakje van wat de volgende Suzuki Swift zou gaan worden. Daarvan kregen we gewoon al het complete front te zien, maar op de rest bleef het wachten… Tot nu.

Een échte hybride?

Dit is dus de Swift Concept in vol ornaat — of noem hem gerust ‘de volgende Suzuki Swift’. Ook de achterzijde bevestigt namelijk nog maar eens hoe productierijp deze voorbode is, want je zou er geen twee keer naar omkijken indien hij je in deze vorm op straat zou passeren. Dat kan er ook aan liggen dat de Swift Concept best sterk lijkt op onze huidige Suzuki Swift, op een paar details na zoals de uitgesproken schouderlijn, de schelpvormige motorkap en frisse lichtsignaturen. Binnenin ziet het stuurwiel er zelfs één op één identiek uit aan dat van de hedendaagse generatie, al is de rest van het dashboard wel nieuw. Reken bijvoorbeeld op een groter, hoger geplaatst aanraakscherm en gedigitaliseerde bediening voor de klimaatregeling.

Suzuki Swift Concept 2023

Ook de rest van de technologie van de nieuwe Swift zou grondig gemoderniseerd zijn, getuige de gedurfde uitspraken van de fabrikant. Zo moet hij de zuinigste auto in zijn klasse worden en zij die de beelden even van dichtbij bekijken, zien al een eerste hint naar hoe de Swift dat zou doen. Op de flanken en de achterklep pronken er namelijk ‘Hybrid’-badges, dus iets zegt ons dat het nieuwe modelletje wel eens meer zou kunnen worden dan gewoon een mildhybride. Verder belooft Suzuki ook flink wat veiligheidsuitrusting en het nodige rijplezier — dus wij hopen alvast op een extra potente Swift Sport. Wanneer we de auto écht in productievorm mogen verwachten, weten we op dit moment nog niet.

Suzuki Swift Concept 2023

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités