Rimac Nevera verpulvert ronderecord van Tesla Model S Plaid op Nürburgring [VIDEO]

Rimac Nevera Nürburgring EV record 2023

Het spelletje haasje-over van de Porsche Taycan en de Tesla Model S is voorbij. Die twee strijden namelijk al jaren om de snelste elektrische rondetijd op de Nürburgring, waarbij ze elkaar telkens nét de loef afsteken. Daar komt nu een einde aan, want Rimac heeft zijn Nevera op de ‘Ring losgelaten…

De Rimac Nevera heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Zo haalde hij al ontelbare keren onze nieuwspagina met zijn records, van snelst accelererende elektrische productieauto tot de EV met de hoogste topsnelheid ter wereld. Je mag je in autoland echter pas de snelste noemen wanneer je dat bewezen hebt op één plek: de Nürburgring… En daar stond het elektrische ronderecord nog op naam van de Tesla Model S Plaid.

20 seconden eraf

Daar kwam afgelopen week verandering in, want op 18 augustus heeft de 1.914 pk sterke Nevera er een rondetijd neergezet van 7 minuten 5 seconden en 298 duizendsten. Dat is maar liefst 20 seconden sneller dan de tijd van de Tesla Model S Plaid. Die deed er in juni nog 7 minuten 25 seconden 231 duizendsten over waarmee hij toen acht seconden inhaalde op de vorige recordhouder, de Porsche Taycan Turbo S met een Tequipment Performance-kit. Zowel de Porsche als de Tesla kunnen het dus hoogstwaarschijnlijk vergeten om nog over de tijd van de Rimac te geraken, al hoeft de snelste niet-elektrische productieauto over de Nürburgring — de Mercedes-AMG One — zich nog geen zorgen te maken met zijn voorsprong van 30 seconden.

Hierboven zie je hoe dat ongeveer gevoeld moet hebben, en dit is meteen je kennismaking met de Nevera ‘Time Attack’ die Rimac gebruikte voor de recordpoging. Die speciale editie zal de Kroatische constructeur uitbrengen in een oplage van 12 exemplaren ter ere van de vele records die de Nevera op zijn naam wist te zetten. Je herkent hem aan zijn dubbele strepen in ‘Lightning Green’ op een basislak van ’Squadron Black’, afgewerkt met een setje groene velgen. Onderhuids blijft de ‘Time Attack’ identiek aan iedere andere Nevera dus maak je geen zorgen: je ‘gewone’ exemplaar is net zo snel over de ‘Ring.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Maarten 21:58
Portrait de Maarten

Mooie video. Volgens mij is er zelfs nog marge voor een snellere tijd. De eerste 2 minuten lijkt de piloot voorzichtiger te rijden vgl met de laatste 2 minuten als je kijkt naar de nemen van de curbs en het geluid van de piepende banden.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités