Maserati MCXtrema wordt extreem speelgoed voor extreem snelle beslissers

Maserati MCXtrema 2023

Rij je graag mee op trackdays, dan kan dat binnenkort terug in een Maserati. De Italianen kondigen namelijk de officiële lancering aan van de MCXtrema, een gloednieuw stukje circuitspeelgoed… Al wist je vast al langer van zijn bestaan af indien je er ooit in gaat rijden, want het ding is nu al uitverkocht.

Spoel even terug naar een jaartje geleden, want toen stelde Maserati zijn ‘Project24’ voor. Onder die noemer gingen ze zich in Modena gaan bezighouden met het bouwen van de ultieme circuitwagen, en daar kregen we toen al een digitaal voorsmaakje van te zien. Om het ding ook realiteit te maken zouden ze vertrekken van het platform van de MC20, al gingen daarvoor wel al het plaatwerk én de straatlegale typegoedkeuring op de schop… En dat geldt ook voor de naam.

Waarom wachten?

Maserati laat nu namelijk weten dat zijn circuitspeelgoed niet ‘Project24’ noch ‘MC20-nog-iets’ gaat heten, maar wel MCXtrema. Die naam verklapt meteen al waar we ons aan mogen verwachten: een circuitmonster dat op alle vlakken de uitersten opzoekt. Volgens Maserati mogen we bijvoorbeeld rekenen op een vermogen van 730 pk, dat naar alle waarschijnlijkheid uit dezelfde 3.0-liter Nettuno-V6 als de straatlegale MC20 gepompt wordt. Hoewel ze aan de start van ‘Project24’ wel 740 pk beloofden, lijkt ons dat nog steeds ruim voldoende om zijn 1.250 kilogram leeggewicht mee in beweging te krijgen… Of 1.370 kilogram in raceklare toestand — want inderdaad: we weten zelfs al dat de benzinetank 120 liter groot wordt.

Maserati MCXtrema 2023

Ook op vlak van design zijn er maar weinig geheimen meer. Zo toonde Maserati bij de aankondiging van het project al een paar virtuele plaatjes, en die werden even later aangevuld door nog meer beelden van een exemplaar in een iets andere kleur. Je zou je dus bijna gaan afvragen waarom we nog zouden wachten tot de officiële onthulling op 18 augustus en inderdaad: dat deden 62 welgestelden dan ook niet. Zo zijn alle exemplaren van de MCXtrema nu al uitverkocht, nog voor het apparaat ooit het daglicht gezien heeft.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités