Toyota’s nieuwste sportieve conceptcar wordt… een Prius?

Toyota heeft een reepje laten zien van een nieuwe conceptcar, en die belooft iets heel bijzonders te worden. Aan de bumper te zien gaat het namelijk om sportief geschut, al krijgt dat geschut een wel heel herkenbare vorm naarmate je meer naar boven kijkt. Ligt het aan ons, of zien we hier een raceklare Prius?

Op 10 juni gaat de 24 Uur van Le Mans van start, een race die stiekem al een tijdje onder onze radar plaatsvindt. Wat we er wel over weten, is dat Toyota het circuit er doorgaans domineert én dat zij ervoor gaan zorgen dat wij dit jaar toch maar lekker gaan kijken. De Japanners beloven er namelijk een sportieve conceptcar te onthullen, en iets zegt ons dat we dit gezien willen hebben.

Toyota GR Prius, iemand?

Bij wijze van voorsmaakje heeft Toyota een eerste teaserfoto van de aankomende sportieveling gedeeld, en op het eerste gezicht zie je gewoon het lichtsignatuur van een verduisterde Le Mans-racer. Een meer gedetailleerde blik — of gewoon wat gepruts met de helderheid in je foto-app — onthult echter dat de twee blokkige LED-elementen verwerkt zitten in een straatlegaal ogende bumper. Die zit op zijn beurt dan weer gemonteerd op de glooiende neus van een auto die wel heel hard lijkt op de nieuwe Toyota Prius, kijk maar naar dat subtiel zichtbare stukje grille en de plaatsing van de nummerplaat. Dat laatste geeft trouwens weg dat dit ook niet zomaar een Prius wordt, maar wel eentje aangepakt door Toyota’s Gazoo Racing-afdeling.

Toyota Prius GR concept teaser 2023

Toyota geeft alvast mee dat het om een conceptcar gaat die boordevol technologie uit de racerij zit, maar dat betekent natuurlijk niet dat hier niks straatlegaals uit kan voortkomen. Daarmee zou Toyota gehoor geven aan de tuning-wereld die nu al enigszins zijn zinnen gezet heeft op de nieuwe Prius, en dat is ook niet helemaal verwonderlijk. Zo ziet de opperhybride er tegenwoordig niet alleen een stuk aanlokkelijker uit dan voorheen, maar is hij ook goed voorzien op vermogensvlak. Dus als Toyota’s GR-afdeling van de Yaris en de Corolla heuse sportwagens kan maken… waarom dan niet van de Prius?

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités