Maserati GranTurismo onthult eindelijk zijn interieur (2023)

De looks en de specs van de nieuwe Maserati GranTurismo zijn al lang en breed bekend, maar het interieur liet het Italiaanse merk nog even bedekt. Tot nu, want we krijgen eindelijk het nieuwe dashboard te zien, dat misschien wel de grootste verandering is ten opzichte van de vorige generatie.

Je zou het misschien niet zeggen als je enkel naar het exterieurdesign van de nieuwe Maserati GranTurismo kijkt, maar de nieuwe sportieve coupé van het merk is wel degelijk een volledig nieuw model. Dat is duidelijk aan de techniek, want naast de Nettuno-V6 uit de MC20 zal de nieuwe GranTurismo ook geleverd worden als volledig elektrische Folgore met 762 pk. Maar hoewel het uiterlijk van de oude GranTurismo nog maar weinig rimpels vertoonde, verklapte het interieur wel zijn bejaarde leeftijd. Iets waar deze nieuwe generatie eindelijk een punt achter zet.

Aircopaneel

We zien dan ook een modern dashboard met heel wat elementen van de Maserati Grecale, de nieuwe middelgrote SUV van het merk. De tellers zijn volledig digitaal, maar er is nog steeds de klassieke opdeling tussen tellers en infotainment. Onder het infotainmentscherm zien we ook een apart aircopaneel, opnieuw met aanraakscherm, maar gelukkig zijn de bedieningen daarmee wel permanent binnen handbereik. Aan boord moet er ook voldoende plek zijn voor 4 volwassenen en hun bagage, al lijkt de elektrische Folgore wel met een bult in de koffer te zitten, vermoedelijk door de batterij.

Verder laat Maserati ook het verschil zien tussen de drie uitvoeringen van de GranTurismo: de Modena met 490 pk sterke V6 heeft een klassieker ogend lederen interieur, terwij lde Trofeo (550 pk) voor een sportievere sfeer gaat met donker leer, rode accenten en carbon sierstukken. De Folgore gaat voor een modern two-tone design met blauw leer en lichte accenten, al zal je die kleuren uitgebreid kunnen personaliseren. Speciaal is dat de Folgore ook nog steeds grote schakelflippers krijgt achter het stuur - vermoedelijk om de regeneratie van de elektromotoren in te stellen. Anders zouden we niet weten waarvoor je ze nog nodig hebt. Medio 2023 worden de eerste exemplaren met V6 geleverd.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités