Gran Turismo viert 25ste verjaardag met nostalgische terugblik [VIDEO]

Gran Turismo 7 BMW M2 2022

Gran Turismo viert feest, en dat heeft niet alleen met de tijd van het jaar te maken. Vandaag is het namelijk dag op dag 25 jaar geleden dat de eerste Gran Turismo-game in de winkelrekken verscheen. Sindsdien gingen er 90 miljoen schijfjes over de toonbank, reden genoeg voor een feestelijke terugblik.

Op 23 december 1997 ontwaakte de Autofan in een nieuwe wereld: die van Gran Turismo. Dat was tenminste het geval voor zij die een Playstation aan hun beeldbuis gekoppeld hadden, want dat bleef gedurende 25 jaar de enige console waarop de Gran Turismo-games gespeeld konden worden. Dat werden uiteindelijk acht games, waarvan de laatste — verwarrend genoeg Gran Turismo 7 — eerder dit jaar uitkwam. Die nalatenschap zet het team vandaag in de bloemetjes met een video vol herinneringen.

Pixelperfectie

Bedenker Kazunori Yamauchi heeft vandaag namelijk een persoonlijke boodschap gedeeld op Playstation Blog. Daarin blikt de beste man terug op 25 jaar aan games die de knapste, meest onbereikbare bolides — en af en toe eens een Volvo 240 of Audi A2 — tot in de huiskamer brachten. Zijn eeuwige zoektocht naar schoonheid mag natuurlijk niet uit de boodschap ontbreken, want ingewijden weten dat er maar weinig games zo’n realistische voorstelling wisten te geven van zo’n groot aantal auto’s. Dat de Japanners daarin enkel beperkt werden door het aantal pixels dat de gemiddelde console destijds kon verwerken, blijkt nog maar eens uit onderstaande video.

In zijn boodschap heeft Yamauchi het ook over zijn roots in de filmindustie, en dat doet hij waarschijnlijk niet zomaar. Momenteel is het Gran Turismo-team namelijk druk in de weer om zijn eerste langspeelfilm ingeblikt te krijgen, die zou gaan over een gamer die het schopt tot professionele racepiloot. Zegt die verhaallijn je niet veel, dan spreken namen als Orlando Bloom of David Harbour je misschien wel aan. De release staat gepland voor augustus 2023, dus verwacht tegen dan nog realistischer auto’s in actie te zien onder de Gran Turismo-naam.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités