Alpine A110 Tour De Corse 75 is special edition voor de rallyliefhebber (2022)

Alpine A110 Tour De Corse 75 2022

Een nieuwe Alpine is altijd al een beetje retro met zijn looks die doen denken aan de A110 van weleer. Wil je je echter helemaal in een jaren ’70-rally wanen, dan is er nu deze ‘Tour De Corse 75’-versie. Die combineert de gewoonlijke Alpine-receptuur met het uiterlijk van een befaamde rallydeelnemer.

Ben je een Alpine-liefhebber, dan weet je waarschijnlijk wel het één en ander af van de geschiedenis achter de nieuwe sportwagen. Zo zijn die knappe looks geen toeval, maar wel geïnspireerd op de oer-A110 waarmee de Fransen vanaf de jaren ’60 furore maakten in de rallywereld. De echte ‘Alpinist’ kan die kennis nu ook duidelijk maken in de vorm van deze special edition, want die neemt niet alleen meer het design maar ook het kleurenspel over van de A110 die in 1975 deelnam aan de rallyronde van Corsica.

Stickers en borduurwerk

Zo steekt de carrosserie van de A110 ‘Tour De Corse 75’ in een kanariegele lak, die gecontrasteerd wordt met een zwart tintje voor het dakpaneel en de voorklep. Die klep wordt ook nog eens afgelijnd met een witte sticker, en ook op de flanken en op de achterzijde vind je de nodige rallyhints terug in het wit en het zwart. Ook de 18-inchvelgen zijn wit, al ontbreekt daar wat ons betreft wel nog een karaktervolle rode toets zoals die op de wielen van de oorspronkelijke rallywagen aanwezig was. De aanpassingen blijven dan ook relatief bescheiden, want ook binnenin herkennen we vooral een Alpine-interieur met hier en daar wat ‘Tour De Corse 75’-vermeldingen in de bekleding geborduurd. Naar wens kan je wel een heus competitieharnas laten monteren in de kuipstoelen.

Alpine A110 Tour De Corse 75 2022

Onderhuids blijft de A110 als ‘Tour De Corse 75’ al even herkenbaar, want in essentie is dit een nieuwe A110 S. Reken dus op een 1.8-litermotor tussen de twee assen met een vermogen van 300 pk, goed voor een 0-naar-100-sprintje in 4,2 seconden. Je moet al minstens even snel uit de startblokken schieten om er eentje op de kop te tikken, want Alpine bouwt deze ‘Tour De Corse 75’ in een oplage van slechts 150 exemplaren. In ons land betaal je er 79.350 euro voor. Liever een andere speciale editie van de A110, dan kan je ook in de configurator duiken voor een ‘South Beach Colorway’ of een ‘J. Rédélé’ die recent onthuld werden. Inderdaad: Alpine heeft de special edition-smaak te pakken.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités