In memoriam: Alpine A110 GT J. Rédélé is ultieme verjaardagscadeau (2022)

Alpine A110 GT J. Rédélé 2022

Alpine viert een verjaardag, maar dat is niet zijn eigen verjaardag. Wel die van zijn oprichter, Jean Rédélé, want die zou deze maand 100 jaar oud geworden zijn. Hij overleed echter al in 2007, maar deze A110 zou hij — volgens Alpine althans — best mooi gevonden hebben.

We begrijpen het best: het is niet eenvoudig om het ontstaansjaar te bepalen van een constructeur die even weggeweest is. Alpine kennen we namelijk in zijn huidige vorm sinds 2017, wanneer het de nieuwe A110 voorstelde, maar het merk zag oorspronkelijk het levenslicht in 1955. Toen kleefde rallycoureur Jean Rédélé de 'Alpine'-naam op zijn aangepaste Renault-bolides, en zo geschiedde. Die man geldt dan ook als de verpersoonlijking van het merk, en het is dus zijn 100ste geboortedag die Alpine met deze speciale A110 wil vieren.

Nog 99 beschikbaar

De A110 GT J. Rédélé wordt dan ook aangekleed alsof hij voor de grote meneer zelf zou zijn. Dat begint al bij de lakkleur, het Montebello-grijs dat Rédélé altijd mooi vond, die voor de gelegenheid gecombineerd wordt met een sportief zwart dak. Verder staat de auto op 18 inch Grand Prix-velgen met daarachter zilverkleurige remklauwen. Binnenin vinden we bescheiden zwart leer op de stoelen, en daarachter de gewoonlijke, 300 pk sterke 1.8-litermotor van de A110 GT. Als kers op de taart krijgt iedere A110 GT J. Rédélé een plaatje mee met daarop de handtekening van de stichter, en een nummer van 1 tot 100.

Alpine A110 GT J. Rédélé 2022

Alpine gaat deze special edition dan ook bouwen in een oplage van 100 exemplaren, te bestellen vanaf 1 juni. Eéntje heeft er echter al een thuis gevonden, want Alpine trakteerde Michelle Rédélé, de weduwe van de oprichter, op nummertje één van de reeks. Dat gebeurde tijdens een grootschalig evenement waar zo'n 1.100 Alpines kwamen opdagen, waaronder ook de A522 Formule 1-wagen van dit seizoen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités