Miami Vibes: Alpine A110 krijgt speciale editie ter ere van Formule 1

Alpine A110 South Beach Colorway 2022

In aanloop naar de Formule 1-GP van Miami, die komend weekend plaatsvindt, laat Alpine een speciale editie van zijn A110 los. Die ‘South Beach Colorway’-versie werd door Atelier Alpine, de personalisatieafdeling van het merk, ontworpen om aan de Amerikaanse kuststad te doen denken.

Voor zij die niet helemaal mee zijn: Alpine doet sinds kort mee in de Formule 1. Hun team ging voorheen door het leven onder de Renault-vlag, maar voor de start van het seizoen van 2021 werd de naam — om voor de hand liggende redenen — veranderd om naar het sportievere merk van het concern te verwijzen. Voor de race van komend weekend, die in Miami plaatsvindt, neemt het team voor het eerst een paar van zijn A110’s mee naar de VS. Zo’n verre reis vraagt natuurlijk om aangepaste kledij, en die vind je nu ook terug in de Alpine-configurator.

Niet voor Amerika

Het opvallendste aan deze ‘South Beach Colorway’-editie zijn natuurlijk de kleuren, want die springen meteen in het oog. Voor zijn bezoek aan Miami wordt de A110 namelijk voorzien van twee felle neon-tinten, een Bleu Azur en een Rose Bruyere. Die komen ook in het gamma van Atelier Alpine te staan, zodat je ze ook op de reguliere A110’s kan toepassen. Daarnaast staat de Miami-versie op witte 18-inchvelgen die eveneens deel worden van de personalisatiemogelijkheden voor het model. Binnenin vind je vloermatjes met het ‘Colorway’-logo erin geborduurd, en wordt het geheel afgewerkt door lichtgrijze stiksels en blauw-roze vlaggetjes.

Alpine A110 South Beach Colorway 2022

De special edition staat momenteel al in de A110-configurator voor 65.750 euro, en zou in de loop van de zomer van de band moeten rollen. Het ironische aan deze South Beach Colorway-versie is echter dat de Alpine helemaal niet te verkrijgen is in de VS. Deze speciale editie is dus Amerikaanser dan een A110 ooit zal worden…

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités