Video: Toyota plaagt met flarden GR Corolla in Amerikaanse sketch

Toyota GR Corolla teaser 2022

De Amerikaanse afdeling van Toyota heeft zich eens van zijn meest humoristische kant laten zien. Zo’n vier minuten lang kijk je naar een soort sitcom met de nieuwe GR86 in de hoofdrol, tot je op het einde door krijgt waar het écht om gaat…

Toyota heeft op zijn YouTube-pagina een video gedeeld die de GR-fora weer even moet bezighouden. In het filmpje kibbelen twee vertegenwoordigers van Toyota namelijk met twee gezanten van de GR-afdeling over hoe hun nieuwe promovideo voor de GR86 eruit moet zien. De man en vrouw in het klassieke pak willen namelijk de praktische kanten van het model belichten terwijl de jonge GR-fanaten genieten van smeulend rubber en knallende uitlaten. De twee partijen raken het duidelijk niet met elkaar eens, behalve op één vlak: dat ze blijkbaar een GR Corolla nodig hebben om het filmpje af te maken.

Niet voor Europese ogen?

Helemaal op het einde van de video stellen de GR-gekkerds namelijk voor om het filmpje af te sluiten met een ‘Flying V’, waarin verschillende auto’s triomfantelijk in V-vorm naast elkaar rijden. Daarop volgt een beeld van een GR86 en een GR Supra in een onafgewerkte V-formatie — want onze GR Yaris wordt in de VS niet verkocht. Eén van de aanwezigen merkt dan terecht op dat je voor een ‘Flying V’ met drie auto’s moet zijn, en daarop krijgen we een ingepakte GR Corolla te zien die zich opmaakt om te vertrekken. Zij die trouwens écht goed opgelet hebben zagen de hete Corolla al eerder even verschijnen, want op minuut 3:30 schuilt het model in een donkere deuropening terwijl de GR86 er voorbijraast.

Daarmee lijkt Toyota nog maar eens te bevestigen dat de GR Corolla er zit aan te komen — althans voor de Amerikaanse markt. Volgens eerdere teasers zou die zijn vierwielaandrijving en zijn 1.6-litermotor aan de GR Yaris ontlenen, al houdt de nieuwkomer in tegenstelling tot zijn kleine broertje wel vast aan zijn vijf deuren. Het blijft echter onduidelijk of ook de Europese markt mag meegenieten van de extreme Corolla, want alle teasers waren voorlopig uitsluitend voor Amerikaanse ogen bestemd. Het kan dus wel eens zijn dat wij deze GR-telg mislopen, net zoals ze in de VS de GR Yaris moeten missen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités