Kia geeft details over Niro Hybrid vrij (2022)

Kia Niro Hybrid 2022

Kia heeft zijn geëlektrificeerde crossover in het nieuw gestoken en dat zal je geweten hebben. De Koreanen belonen de Niro met een opvallend nieuw design maar houden onderhuids vast aan de gekende filosofie. We kunnen alvast de gegevens van de hybrideversie onder de loep nemen.

Inmiddels zo’n twee maanden geleden trokken ze bij Kia het doek van hun nieuwe Niro. Die onthulde een gloednieuw koetswerkdesign dat sterk deed denken aan de pittige Habaniro Concept van twee jaar voordien. Over de technische specificaties bleef het echter opvallend stil, alleen kregen we te horen dat de crossover er als vanouds als zelfladende hybride en plug-inhybride en als zuiver elektrische e-Niro zou komen. Onderhuids is er nog wel meer als vanouds, zo blijkt, want Kia geeft nu de details vrij voor de stekkerloze Niro full hybrid.

Zelfde inhoud, nieuwe verpakking

We moesten echter twee keer kijken om door te hebben dat ze het over de nieuwe Niro hadden, want de gegevens zijn zeer gelijkaardig aan die van zijn voorganger. Zo gelijkaardig dat ze stiekem gewoon identiek zijn: ook de nieuwe Niro Hybrid krijgt een aandrijflijn op basis van Kia’s trouwe 1.6-liter GDi-benzinemotor, op zich goed voor 105 pk en 144 Nm koppel. Die wordt bijgestaan door een elektromotor met 44 pk en in totaal kan de aandrijflijn zo 141 pk ophoesten — hetzelfde als voorheen dus. Dankzij een verbeterde luchtweerstandscoëfficient van 0,29 moet de crossover zijn verbruik echter kunnen beperken tot volgens Kia 20,8 kilometer per liter of — in mensentaal — 4,8 l/100 km.

Kia Niro Hybrid 2022

Daarnaast mogen we ook de kofferruimte van de zelfladende Niro al inkijken, en die meet volgens de constructeur een mooie 451 liter — zo’n 15 liter meer dan voordien. De nieuwe generatie groeit dan ook een aantal centimeter tot een lengte van 4,42 meter, en ook de wielbasis neemt iets toe tot 2,72 meter. Het interieur van de Niro kregen we eerder al te zien maar Kia kleeft daar nu ook een aantal cijfers op. Zo krijgt de auto centraal een infotainmentscherm van 10,25 inch en een bijna even groot head-updisplay: het meet maar liefst 10 inch.

Groene zone

Bovendien licht Kia ook het tipje van de technologische sluier. Zo geven ze de nieuwe Niro uiteraard een noodremassistent mee maar wordt hij ook voorzien van een semi-autonome rijhulp op de snelweg en zelfs een automatische parkeerfunctie waarvoor je niet zelf achter het stuur hoeft te zitten. Daarnaast krijgt de Niro een zogenaamde Green Zone-modus die op basis van het navigatiesysteem kiest om in bepaalde omgevingen zuiver elektrisch te rijden — voor zover dat kan met de full hybrid-versie.

Kia Niro Hybrid 2022

Bovenstaande gegevens gelden voorlopig enkel voor de zelfladende hybrideversie van de nieuwe Niro. Op details over de plug-inhybride of de elektrische versie is het dus nog even wachten, al is de kans groot dat de aandrijflijn van de PHEV . Vermoedelijk zullen die wel wat aan kofferruimte moeten inboeten ten opzichte van deze uitvoering met kleine batterij.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités