Lambo Urus krijgt 1.001 pk van Mansory en MTM

Lamborghini Urus Mansory 1001hp 2021

Tuner Mansory heeft zich alweer gebogen over de Lamborghini Urus maar pakt het deze keer wat extremer aan. De auto mag genieten van uitbundige uiterlijke aanpassingen én een motorische upgrade voorzien door de sleutelaars en programmeurs van MTM.

De laatste keer dat Mansory zich bezighield met een Urus was het resultaat — naar tuningmaatstaven tenminste — misschien wat magertjes. De aanpassingen bleven namelijk beperkt tot het uiterlijk, en zelfs daar was de met carbon bijgepunte Mansory-Lambo maar moeilijk te onderscheiden van het standaardproduct. Nu uit de Duitse tuner al zijn sindsdien opgekropte creativiteit met een nieuwe Urus, want daar herkennen we Mansory weer helemaal in.

Te veel koppel

Zo wordt de Lamborghini voorzien van een voorbumper met meer hoeken dan ons brein kan verwerken, krijgt de achterpartij een al even overdadige diffuser en vinden we op de uitgeklopte wielkasten voortaan extra luchthappers. Bovendien wordt de Urus afgewerkt in dezelfde zwarte laklaag met gele accenten die we eerder op de overbespoilerde Mansory DBX zagen. Het plaatje wordt compleet met een gele “1001hp”-badge op de kont, want zoveel vermogen brengt deze tuner naar het asfalt.

Lamborghini Urus Mansory 1001hp 2021

1.001 pk en 1.250 Nm koppel, die cijfers heeft Mansory samen met Motoren Technik Mayer uit de gewoonlijke krachtbron weten te sleuren. Daartoe kreeg het 4.0-liter V8-blok een set grotere turbo’s, een nieuwe luchtinlaat en een verstevigde ZF-versnellingsbak. Die wordt nog eens elektronisch gestuurd vanuit de Stage 3-kit om te vermijden dat het enorme koppel de bak gewoon in stukken uiteen zou trekken. De exacte prestaties weten we nog niet, maar die zullen best indrukwekkend zijn wetende dat de standaard-Lambo met 650 pk al goed is voor een 0-naar-100-sprintje in 3,6 seconden.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités