Carlex verandert Jaguar XJ-C in ultieme slechterikenauto

Carlex XJ-C

Carlex is ons vooral bekend van het meer utilitaire werk: SUV’s, pick-ups en zelfs vrachtwagens passeerden er al de revue. Nu waagt de Poolse tuner zich aan iets helemaal anders: een restomod. Het resultaat lijkt ons iets waar menig Bond villain een brede grijns van op het gezicht zou krijgen.

Zo’n klassieke Jaguar draagt toch altijd een misdadig kantje met zich mee. Van de slechterik die Herbie in ‘The Love Bug’ uit de race probeert te duwen tot vrijwel elke tegenstander van James Bond: allemaal kiezen ze steevast voor Jags. Het Poolse Carlex Design toont nu de overtreffende trap daarvan en die straalt één en al prachtige, snode elegantie uit.

Voorlopig virtueel

Carlex begint ook niet met eender welk model maar wel met de XJ-C, een zeldzame coupé. Van deze tweedeurs-XJ bouwden ze bij Jaguar destijds maar 10.426 exemplaren, en dan is het nog maar de vraag hoeveel er het toedoen van de roestduivel tot op vandaag overleefd hebben. Het design van Carlex wil die XJ-C’s voorzien van een gemoderniseerd uiterlijk door de bumpers te verwijderen, de lichten te verduisteren en de grille te vervangen door een exemplaar met puntige, rechtopstaande lamellen. De wielkasten worden bovendien ferm uitgeklopt om plaats te bieden aan enorme, diepe velgen.

Carlex XJ-C dashboard

Ook vanbinnen wordt de XJ-C grondig aangepakt, van donkerbruin leer met grove stiksels tot een opvallende rolbeugel achterin. De aanpassingen beperken zich echter niet tot het cosmetische want Carlex geeft de auto ook een andere aandrijflijn. Geen elektrokracht voor deze aandachtstrekker maar wel een luide V8-motor met, volgens de tuner, 400 pk. Nu kunnen de slechteriken enkel hopen dat Carlex effectief een XJ-C in handen krijgt, want voorlopig zijn deze virtuele schetsen het enige dat we van de restomod te zien krijgen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités