Bowler verbouwt Defender 90 tot rallybeest

Bowler Defender Challenge 2021

Offroadspecialist Bowler heeft de Land Rover Defender 90 onder handen genomen. Het resultaat is een wedstrijdklaar rallybeest dat vanaf 2022 in zijn eigen merkencup wordt ingezet.

De naam Bowler is niet onbekend in Land Rover-middens. Het Britse bedrijf specialiseert zich in het rallyklaar maken van Land Rovers en maakt sinds eind 2019 volwaardig deel uit van de Jaguar Land Rover-groep. Daardoor krijgt het natuurlijk een vrijgeleide om de huidige Land Rover Defender 90 eens stevig onder handen te nemen.

Bowler Defender Challenge 2021

Racepreparaat

Het resultaat is de Bowler Defender. Het vertrekpunt is een Defender met 2.0 Ingenium-benzinemotor van 300 pk, maar met aangepaste, verstevigde subframes, een specifieke ophanging van specialist Fox die de rijhoogte met 25 millimeter doet toenemen, en specifieke 18-duimsvelgen.

Bowler Defender Challenge 2021

Het koetswerk is iets stijver, terwijl vooraan de luchtstroom voor de koeling werd aangepast. Bowler installeerde ook een rolkooi die door de FIA is goedgekeurd, brandbeveiliging, stroomonderbrekers en extra verlichting. Kuipzetels, een nieuwe positie voor de versnellingspook en een set schakelpeddels maken de transformatie af.

Bowler Defender Challenge 2021

Eigen merkencup

Vanaf volgend jaar wil Land Rover de Bowler Defender inzetten in zijn eigen merkencup. De Bowler Defender Challenge vindt plaats over zeven wedstrijden in het Verenigd Koninkrijk, en staat open voor beginners tot ervaren piloten. Deelnemen aan de merkencup kost je wel minstens 116.500 euro, maar je krijgt er de omgebouwde Defender wel bij.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités