Land Rover lepelt V8 in Defender (2021)

Land Rover Defender V8 2021

Jaguar Land Rover mag dan wel de aftelklok richting elektrificatie gestart hebben, een oude vos verliest zijn streken niet. De Land Rover Defender krijgt dus een V8 van 525 pk in het vooronder, en doet er met de Carpathian Edition nog een speciale reeks bovenop.

De Defender voegt dus een V8 toe aan zijn gamma, en dat is een oude bekende. Het gaat om de 5.0 V8 met compressor van de Jaguar Land Rover-groep, die goed is voor 525 pk en 625 Nm. Het blok vindt zijn weg naar zowel de 90 als de 110, al geeft Land Rover voorlopig alleen cijfers voor de Defender V8 90: 0-100 km/u duurt 5,2 seconden, de topsnelheid bedraagt 240 km/u. De CO2-uitstoot? 327 g/km...

Land Rover Defender V8 2021

Carpathian Edition

Land Rover geeft de V8-versies een specifieke chassistafstelling, met aangepaste stabilisatorstangen en een actief achterdifferentieel. Ook de Dynamic-rijmodus van het Terrain Response 2-systeem krijgt een aangepaste afstelling. Vier uitlaten, 22-duims lichtmetaal en blauwe remklauwen geven de visuele hints.

Tegelijk introduceren de Britten een speciale reeks, de Defender V8 Carpathian Edition. Die krijgt een exclusieve koetswerkkleur die de gepaste naam Carpathian Grey meekrijgt, en contrasteert dat met een zwart dak, zwarte motorkap en dito kofferklep. Een beschermende folie en wrap moeten de lak van deze Carpathian Edition voor krassen behoeden.

Land Rover Defender V8 2021

XS Edition

Tegelijk ruimt de First Edition van de Defender plaats voor de XS Edition. Die is eveneens beschikbaar voor de 90 en 110, neemt plaats boven de SE-uitvoeringen in het Defender-gamma, en is combineerbaar met de benzinemotoren, diesels en plug-inhybride. Vier koetswerkkleuren (Silicon Silver, Hakuba Silver, Gondwana Stone en Santorini Black) worden gecombineerd met satijngrijze 20-duimsvelgen en wielkasten en sierlijsten in koetswerkkleur. Binnenin krijg je generfd leder, een geborstelde afwerking voor de inzetstukken en unieke metalen deurdrempelplaatjes.

Voor modeljaar 2022 maakt de Defender trouwens aanspraak op een groter touchscreen voor het Pivi Pro-infotainmentscherm. Dat is optioneel 11,4 duim groot. Het Bright Pack, Extended Bright Pack en Extended Black Pack breiden tot slot de personalisatiemogelijkheden van het koetswerk uit.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités