Vraag: Wachten jullie op een Autofans.be-Forum?

community-season-6-trailer-1024x531

We bouwen met Autofans vaak nieuwe functionaliteiten. Zo lanceren we er allicht volgende week weer een nieuwe. Maar voor sommige zaken hebben we jullie input nodig, zoals vandaag. Onze vraag aan jullie is daarom: Moet Autofans een forum bouwen ja/neen?

We bestaan met Autofans.be nu zeven jaar. En tot vandaag publiceren wij artikels en slikken jullie met 120.000 tegelijk elke maand die inhoud. Dat is leuk, maar het kan leuker. Zo is het altijd erg belangrijk geweest voor ons jullie te betrekken in het gebeuren. Dat doen we met reacties toe te laten, rondritten en kartingevents te organiseren of rubrieken zoals Vrijdag Fandag.

In het kader van de doelstelling om meer community rond Autofans te bouwen lopen we al een tijdje rond met het idee een forum te maken. Een concept dat al even lang bestaat als het internet, maar tot op vandaag nog steeds niet is uitgeput. Maar een forum heeft leden nodig en gebruikers die de community bouwen. Vandaar deze vraag. We willen nu aan jullie vragen of jullie het interessant zouden vinden mochten we een forum bouwen. Zouden jullie er gebruik van maken of zeggen jullie neen dank u? Denk aan forumcategorieën per automerk, scoops, eigen auto voorstellen, nieuws, koop/verkoop, chitchats, autosalons enzovoort.

Als je meer dan alleen wil stemmen, geef even je ongezouten mening via een reactie.

Alvast bedankt!

Derniers articles publiés

Commentaires (14)

Laisser un commentaire
Boris 18:24
Portrait de Boris

Zou een leuk initiatief zijn! Maar op zich zijn autofora zoals autoforum.be al heel uitgebreid. Maar hoe meer deze er zijn hoe beter ;)

Techno Patat 19:39
Portrait de Techno Patat

Hmmm ik mis nog een: niet echt optie! Nu is het ofwel: Ja! Ofwel: bam, NEE :P!

Ik zou het wel tof vinden, maar ik heb te weinig tijd om fora te volgen... Vroeger volgde ik autoforum.be, alfaforum, alles hier lezen, etc etc! En nu heb ik nog amper tijd om hier veel te lezen ;-)!

Een forum is altijd leuk, maar het moet inderdaad een actief forum zijn, het moet opgang getrokken worden door een hoop leden... En er zijn al zoveel autoforums dat dat denk ik moeilijk wordt :(! En een meerwaarde voor autofans is het sowieso niet echt, en als het niet aanslaat is het gewoon zielig :P!

Maareuh nog iets anders, zijn er hier nog waarvan de meldingen functie van reacties al 5 maand niet werkt? Ik zie wel een blauw '1'tje staan maar de laatste melding die er staat is al 5 maand oud :(!

Wim 08:25
Portrait de Wim

We gaan het doorgeven :)

BePa 19:58
Portrait de BePa

Niet vanzelfsprekend om van zo'n forum een succes te maken... Er zijn er al heel wat en als er nauwelijks gereageerd wordt, wordt het inderdaad zielig.
Een minimumvoorwaarde lijkt me een goeie integratie van de nieuwsberichten van de site tot in het forum, zodat berichten 'stof' opleveren ter discussie en ook omgekeerd: berichten/artikels kunnen ontstaan vanuit ideeën die leven in het forum.
Heel wat van de berichten van Yves met originele invalshoek, zouden perfect de link kunnen leggen...

John 11:49
Portrait de John

Voor mij is autofans een autonieuwssite met een hele goeie reageer-module. Voor mij hoeft een forum dus niet echt. Een gulden middenweg: zoals de vrijdag-fandag, kan er misschien een discussiedag ingevoerd worden, waarin een bepaald thema aan bod komt (waarin jullie ook thema's die de lezers aangeven kunnen posten) Een beetje zoals jullie nu soms al doen in sommige artikels onderaan, vragen naar de lezer zijn mening. (met de optie om als lezer thema's door te geven aan de redactie)

Vishsxdx 17:55
Portrait de Vishsxdx

Mijn ervaring is daar jullie je ongelooflijk veel werk op de hals gaan halen. Fora trekken trolls aan en mensen met uitgesproken meningen. Die combinatie is soms licht ontvlambaar. Hou het maar lekker zoals het is.

Hippus 19:01
Portrait de Hippus

Dat is ook wat mijn mening. Vaak zijn mensen daar niet vriendelijk tegen elkaar, om maar niet te zeggen gewoonweg grof. Die anonimiteit achter een computerscherm geeft vele mensen een grote bek. Zulke commentaren zijn echt geen verrijking voor Autofans. Ofwel krijg je discussies die na een tijd niets meer te maken hebben met het oorspronkelijke topic. Vaak is het dan een tijdrovende bezigheid om er relevante en betrouwbare info op terug te vinden. Dat is toch mijn bescheiden mening/ervaring. De huidige formule is echt oké. Gewoon houden zo. ;-)

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités