Ferrari F60 America krijgt de F van 'feest'

ferrari-f60-america-ltd-edition_01

Om te vieren dat Ferrari al 60 jaar auto's verkoopt in Amerika, bouwen ze een gelimiteerde reeks van deze F60. Die gebruikt de al even exclusieve F12 Berlinetta als basis.

Die F12 heeft de V12 voorin gebouwd, dus dat is bij de F60 niet anders. Standaard krijgt hij 740 pk, of dat in deze F60 America verhoogd wordt, wordt niet meegedeeld.

vlag en wimpel

Luxe en prestaties zijn ook bij deze F60 America van tel. Zo zijn de rolbeugels met leder bekleed, terwijl de extra beschermende bogen daarachter dan weer van het lichte koolstof gemaakt zijn. De stoffen kap kan worden gesloten tot een snelheid van 120 km/u. Binnenin vinden we rood leder voor de asymmetrische cockpit, terwijl de Stars & Stripes in de rugleuning van de stoel verwerkt werd. Of je de striping aan de buitenkant niet van ergens kent? Dat kan, het zijn de kleuren van het North American Racing Team.

ferrari-f60-america-ltd-edition

Als je als liefhebber zo'n F60 America wil, moet je veel geluk hebben. Niet alleen worden er slechts tien exemplaren van gebouwd, Ferrari kiest zelfs aan welke klanten ze worden verkocht. Ze keuzes zijn overigens al gemaakt, ze komen allemaal bij een select stelletje verzamelaars terecht. Kostprijs? 2,5 miljoen dollar per stuk. Hoezo, crisis?

ferrari-f60-america-ltd-edition

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités