Verkoopscijfers februari 2012: Toyota krijgt een uppercut

De maanden december 2011 en januari 2012 kan je voor de autoindustrie op zijn minst woelig noemen. De afschaf van de ecopremie en de herzieningen rond de BIV voor bedrijfswagens zetten de hele industrie op zijn kop. In december vorig jaar werden er 20.000 meer wagens gekocht. Dat was het gevolg van de korting die toen nog te genieten was. In januari liet de eerste daling zich voelen, ook mede door een zwakker salon. Nu in februari zijn de dalingen het meest voelbaar. Alles samen werden er 43.716 wagens ingeschreven in februari 2012, dat is 17,7 procent minder dan dezelfde maand vorig jaar. Denk er wel aan dat 2011 een recordjaar was op elk vlak en daarom misschien niet het meest relevantie vergelijkingsjaar is. De daling is voelbaar in elk segment van de industrie, alleen de distributietrucks noteren een stijging.

Als we de top 20 bekijken is het zoeken naar positieve getallen. Alleen Mercedes, Fiat, Kia en Chevrolet kunnen wat extra verkopen noteren, al zijn de toenames bijna verwaarloosbaar. Een constructeur met betekenis die het zwaarst in de klappen deelt in ongetwijfeld Toyota. Zij zien hun verkopen dalen met 32,7 procent.

verkoopcijfers februari 2012

Derniers articles publiés

Commentaires (4)

Laisser un commentaire
Quin 15:01
Portrait de Quin

Alfa ook flink naar achter, man man, waar gaat dit eindigen? :(

Dat het maar snel 2013-2014 is en er terug (hopelijk) nieuwe modellen uitkomen

Techno Patat 17:48
Portrait de Techno Patat

Inderdaad, bij Alfa moest ik ook ff schrikken! Maar het kan slechter, kijk naar Honda :p!

Wel raar dat Mercedes de laatste tijd (buiten de B en de ML) geen nieuwe auto's heeft uitgebracht en toch plots boven BMW eindigt :s! Het is nu niet dat een B en ML zo een verkoopscijfers-toppers zijn toch?

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités