25% van alle Fords moeten tegen 2020 elektrisch zijn

In een interview met het Fortune magazine doet Bill Ford, de topman van de constructeur Ford, enkele strategische uitspraken over hun elektrische plannen. Ford is zelf nog niet zeker over wat nu net de brandstof van de toekomst zal zijn, en zet daarom, net als iedereen, in op hybride, plug-in hybride en volledige elektrische wagens. De eerste zou dit jaar gelanceerd worden, namelijk de 100% elektrische Focus. Niet veel later zou ook een elektrische C-max worden gelanceerd en een Plug-in hybride variant. Uiteraard hebben die wagens de pijlen gemikt op de Leaf en de Volt. Bill Ford zegt dat hij tegen 2020 zo'n 25% van zijn gamma elektrisch wil zien.

Voor de aandrijving zullen er naar alle waarschijnlijkheid lithium-ion batterijen worden gebruikt. Een technologie die vandaag vooral in China wordt gemaakt, en daar wil Ford iets aan veranderen. Zij willen dat de Amerikaanse overheid de binnenlandse R&D ondersteunt zodat ze niet afhankelijk zijn van de andere continenten. Of de Amerikaanse overheid dat effectief zal doen, is nog maar de vraag.

Op de vraag hoe Bill Ford de toekomstige fileproblematiek ziet, antwoordt hij: Een elektrische fille, is ook een fille. Net daarom zullen ze vooral inzetten op vehicle-to-vehicle communicatie. Op die manier kunnen bestuurders elkaar op fouten wijzen, tips geven, enzovoort.

Via Aives

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités