Officieel: Tesla Cybertruck is... welja, wat eigenlijk? (2019)

Tesla Cybertruck (2019)

In Los Angeles heeft Elon Musk eindelijk zijn Tesla Cybertruck voorgesteld. Tesla’s eerste pick-up combineert postapocalyptische looks met prestaties op en naast het terrein.

Dat de Cybertruck iets helemaal anders zou worden dan wat we van Tesla zouden verwachten, daar had Musk ons op voorhand al voor gewaarschuwd. Dat Tesla inspiratie zou zoeken bij Blade Runner ook.
Maar dat het dit vreemdsoortig pantservoertuig zou worden?

Tesla Cybertruck (2019)

Het design is er alleszins met een reden: de auto heeft een soort exoskelet dat wordt aangevuld met staal en onbreekbaar glas. Op die manier moet hij bestand zijn tegen eender welk soort extreem gebruik dat zijn eigenaar hem voor de wielen gooit. Alleen bleek het glas van de Cybertruck tijdens de voorstelling niet zo resistent als Musk gehoopt had...

De Tesla Cybertruck kan alleszins 1.587 kilogram in zijn laadbak sjouwen en tot maar liefst 6.350 kilogram slepen. Voor het vermogen zorgen drie versies: een achterwielaangedreven versie met één elektromotor, goed voor een rijbereik van 400 kilometer. Er is ook een vierwielaangedreven versie met een elektromotor op elke as, die de Cybertruck 480 kilometer ver brengen. Ten slotte is er een AWD-versie met drie elektromotoren, goed voor een rijbereik van 800 kilometer en een sprinttijd naar 100 km/u in 2,9 seconden.

Tesla Cybertruck (2019)

Bestellen kan vanaf nu met een voorschot van 100 euro. Belgische prijzen zijn er nog niet, want de productie wordt pas ergens in 2021 opgestart. In de VS kost de Cybertruck alleszins 39.900 dollar voor de basisversie, 49.900 euro voor de Dual Motor en 69.900 euro voor de Tri-Motor.

Tesla Cybertruck (2019)

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités