Vraag: Wat is de ultieme weekendcar?

We dromen er allemaal van om op een zonnige zondagochtend de garagepoort te openen en met onze geliefkoosde wagen voor het weekend de horizon in te rijden. Echter, wat is nu een geweldige weekendwagen? Wij zochten er enkele uit en stellen de vraag aan jullie.

Als geld geen probleem is, dan maakt het helemaal niet uit, maar de meeste Autofans moeten toch iets of wat budgetbewust zijn. Daarom lijsten we een verzameling op van wagens van alle prijsklassen. Enige vereiste? Fun!

Suzuki Swift Sport

Misschien wel de minst opwindende Hot Hatch ooit gebouwd... als je op het uiterlijk afgaat. Er is namelijk een reden waarom je deze kleine karretjes met hopen kan huren aan de Nürbrugring. De Swift Sport is met zijn 136 pk dan misschien niet snel, hij is wel extreem fijn om te rijden. Een kleine rakker die spontaan een glimlach tovert op je gezicht zonder je blauw te betalen, zo hebben we ze graag.

Ford Fiesta ST

Gaan we een (prijs)trede hoger op de lader, dan kom je spontaan in het territorium van de Clio R.S., Peugeot 208 GTI en Fiesta ST. Die laatste is dé Hot Hatch van het moment en de Autofans-keuze bij uitstek. Met zijn kleine 182 pk sterke 1.6 en het bochtengedrag van een losgeslagen hond beleef je plezier in elke bocht.

Toyota GT86

Laten we de 'ook handig voor tijdens de week'-wagens even achter ons, dan komen we natuurlijk bij de GT86 uit. Met zijn heerlijk chassis, noest werkende boxermotor en smalle bandjes is dit de weekendwagenperfectie op wielen (met dunne banden dus). Spijtig dat het interieur van zo'n erbarmelijke kwaliteit is voor een wagen die toch +30.000 euro van je vraagt.

Audi S1

Hoe klinkt: vierwielaandrijving, handbak, 231 pk en een prijskaartje van net geen 30.000 euro in de oren? Heerlijk? Dan is de S1 jouw weekendwagen bij uitstek. Klein, fijn en nu al door ons verkozen tot de beste 'bang for your buck' die Audi in jaren heeft gelanceerd.

Alfa Romeo 4C

Oké, nu komen we bij de echte showstopper. Hij rijdt minder strak dan een Lotus Elise, heeft de ergonomie van een emmer zonder hendel, maar is ooh zo heerlijk om in te vertoeven. Gebruik je hem toch enkel in het weekend? Neem dan de optionele sportuitlaat. Niets beter dan je maandagmorgen starten met een pieptoon in je oren.

Nu laten we het aan jullie over. Welke wagen zien jullie als het ultieme weekendvervoer om de bochtige wegen van België onveilig te gaan maken?

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités