BMW M135i concept gaat in productie - M7 wordt over nagedacht

In een interview maakte topman van BMW's M-divisie Dr. Nitschke enkele interessante zaken bekend. Zo antwoordde hij volmondig ja op de vraag of de M135i in productie ging. Die zal er exact hetzelfde uitzien als het concept en zal gevoed worden door het N55 blok (3.0 liter zescilinder). De hete 1-reeks zal beschikbaar zijn met vierwielaandrijving (optioneel) en met manuele of automatische versnellingsbak. Het hatchbackmodel zal niet in Amerika beschikbaar zijn. Op de vraag of de divisie een M7 in achting neemt, om de concurrentie aan te gaan met de S8 en S-klasse AMG, zegt Dr. Nitschke "er over na te denken".

Verder vertelt Dr. Nitschke dat turbo's op dit moment de beste optie zijn. Mocht er binnenkort betere supercharged technologie zijn en mocht die beter zijn dan de turbotechnologie, dan ziet de M-divisie er geen graten in om opnieuw te wijzigen. Een manuele versnellingsbak moeten ze in Amerika niet verwachten aldus de Duitser. Er zouden te weinig stuks van verkocht worden om het project rendabel te maken, ten spijt van de Amerikaanse puristen.

De elektrische BMW's i3 en i8 zullen niet worden aangeraakt door de M-divisie. Beide projecten verschillen te hard van elkaar aldus Nitschke. Hij zegt wel interesse te hebben in een supercar met middenmotor. Volgens hem hebben ze alle technologie in huis maar is het voorlopig wachten op een 'go'.

Via Car & Driver

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Yvesw 10:08
afbeelding van Yvesw

Misschien extra duiden wat een N55 blok is :p Want ik moest er een googleke voor doen (#LuieLezers)

Techno Patat 14:27
afbeelding van Techno Patat

Serieus Yves? Dat blok smijten ze nu constant rond je oren dus je zou het moeten vanbuiten kennen! De 3l zes in lijn twinturbo uit de: 135i,335i,535i,735i, 5GT, X5/6 .35i X-drive, 1M, nieuwe M3, ... Dat is basiskennis hé makker!

OT: Die supercar mogen ze voor mijn part weglaten, er zijn er momenteel genoeg! Dat ze die op een kalmer momentje uitbrengen! Die M7 zou wel eens interessant kunnen worden maar dat past totaal niet bij de M-divisie! Veeeeeel te lomp! Daar waar een AMG nog steeds in de basis een krachtige toerwagen moet zijn is een M een precisie-instrument! En een 7-reeks is alles behalve precies!

Maarja, sinds de X5/6M kijk ik van niets meer op! De M van Marketing hé :'(!

Yvesw 16:58
afbeelding van Yvesw

@Patat: Toch moet er geduid worden :p

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws