Vet of erover? BMW i5 Touring aangekleed met M Performance Parts

BMW i5 Touring M Performance Parts 2024

BMW komt eindelijk weer met een M5 Touring, al is het daarop wachten tot later dit jaar. Geen nood echter indien je nu al een 5 Reeks break met sportieve opsmuk wil want de Beiers trakteren ook het reguliere exemplaar op een cataloog vol M Performance Parts… Inclusief de zuiver elektrische i5 Touring!

BMW en sportiviteit gaan al sinds jaar en dag hand-in-hand, zelfs voor pakweg zijn gezinsvriendelijke EV’s. Kijk maar naar de i5 Touring: die zuiver elektrische break biedt — naast een koffer van een mooie 570 liter — de mogelijkheid om ‘m uit te dossen als oppermachtige M60 met ruim 600 pk. Dat zijn bijna M5-cijfers, dus wil je dan ook dat je i5 Touring eruit ziet als een bijna-M5? Dan heeft BMW zijn antwoord voor je klaar.

Of toch wachten op M5 Touring?

De Duitsers hebben de catalogus aan M Performance Parts namelijk opengedaan voor de 5 Reeks Touring en ook eigenaars van een elektrische i5 mogen daar gewoon in bladeren. In essentie gaat het daarbij om gelijkaardige opsmuk die de 5 Reeks en i5 sedan eerder al aangemeten kregen, vooral aan de voorzijde natuurlijk. Daar mag je rekenen op een aangepaste voorbumper met een koolstofvezel splitter eronder en achteraan vind je een diffuser uit hetzelfde materiaal, die zelfs een setje uitlaten imiteert. Verder valt de — alweer — koolstofvezel spoiler boven de achterklep op terwijl het M Performance-aanbod de keuze biedt uit een aantal velgdesigns met daarachter zowaar geventileerde remschijven.

BMW i5 Touring M Performance Parts 2024

Tot slot kan je ook de spiegelkappen in ’t carbon laten steken en die eventueel zelfs voorzien van die typische vleugeltjes om je i5 Touring écht op een M5 Touring te laten lijken… Maar het zal er nooit eentje zijn, natuurlijk. Op zo’n échte M5 is het volgens de laatste geruchten wachten tot midden dit jaar en op de langverwachte breakversie zelfs tot eind 2024. Ook dat tweetal wordt trouwens niet vrij van elektrificatie: naar verluidt krijgen ze een plug-inhybride aandrijflijn in de stijl van de BMW XM, goed voor zo’n 750 pk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws