Vernieuwde Kia Picanto geprijsd: dit betaal je voor de stoere stadswagen (2024)

Kia Picanto prijs 2024

De Kia Picanto is gefacelift, en dat zal je geweten hebben. Kia’s kleinste krijgt namelijk niet alleen flink wat meer veiligheidssnufjes mee, maar zoekt qua looks ook aansluiting bij de grotere modellen van het merk. Toch slagen de Koreanen erin om het prijskaartje lekker aanvaardbaar te houden.

De ene facelift is de andere niet, vraag het maar eens aan Kia. Terwijl de gemiddelde fabrikant het doorgaans namelijk houdt bij een ander koplamptintje en een nieuw motiefje in de grille, gooiden zij de complete looks van hun Picanto over een andere boeg. Zo krijgt de compacte stadswagen stoere lichtblokken vooraan en een bijna doorlopende LED-balk achteraan, waardoor hij gaat lijken op een miniatuurtje van pakweg de Sorento of zelfs EV9. Onderhuids kijk je echter nog steeds naar dezelfde technische basis als voorheen, dus wat moet je dan voor dat nieuwe gezicht over hebben?

Tussen i10 en Aygo X

16.290 euro luidt het antwoord, want dat is wat Kia in België vraagt voor deze vernieuwde Picanto. Voor dat geld krijg je hem mee in zijn Pure-uitrustingsniveau dat meteen een digitaal bestuurdersdisplay en een 8-inch infotainmentsysteem bevat, naast een achteruitrijcamera en flink wat door de EU verplichte veiligheidsuitrusting. Je moet het dan wel zonder airco en met 14-inch wieldoppen stellen maar daar maakt de Pulse-versie meteen korte metten mee vanaf 17.490 euro. Standaard krijg je een 1.0-liter driecilinder benzinemotortje mee met — hou je vast — 58 pk, maar vanaf de Pace-versie krijg je een 1.2 vierpitter mee met 79 pk voor 19.290 euro. Die laatste is dan weer de enige motor die je kan krijgen in de GT-Line, de sportiever getinte Picanto vanaf 21.090 euro.

Kia Picanto prijs 2024

Daarmee is de Picanto in de basis wel een 1.500-tal euro duurder dan hij voor de facelift was, al krijg je naast die knappere looks natuurlijk ook al die extra veiligheidsuitrusting mee. Die prijs is echter nog steeds goed voor een plekje tussen pakweg de goedkopere Hyundai i10 en Fiat Pand(in)a en de duurdere Toyota Aygo X en Fiat 500… En daarmee hebben we de concurrentie in het A-segment anno 2024 zo’n beetje gehad. Dus wat denk je: is deze Picanto goedkoop genoeg om een paar kopers uit hun crossovers te lokken?

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Peter 19:15
afbeelding van Peter

Mooie auto goede looks.
Veel opties.
Overweeg hem te gaan kopen.
Alleen de prijzen in België worden genoemd tellen diie ook in Nederland.?

Rita 21:06
afbeelding van Rita

Tof, en ik hou van Kia, maar is er in de picanto ook een hybride?

Wout 15:03
afbeelding van Wout

Jammer, geen hybride!

Margriet Knijf 10:04
afbeelding van Margriet Knijf

Wat kost de picanto as automaat?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws