Mercedes-AMG GT2 is nieuwste speelgoed voor grote mensen (2022)

Mercedes-AMG GT2 2022

De Sint is deze week niet alleen door jouw schoorsteen komen klauteren, blijkbaar. Ook bij Mercedes ging de beste man langs, en hij dropte er een gloednieuwe raceversie van de GT in het schoentje van AMG. Die gaat door het leven als Mercedes-AMG GT2, en is daarmee de krachtigste circuitversie ooit gemaakt.

Wij kennen de Mercedes-AMG GT vooral als bloedsnelle grandtourer, maar achter de schermen is de auto ook niet te stoppen op het circuit. Daarom bouwden de Stuttgarters al een GT4 en een GT3 op basis van het model, in beide gevallen racewagens die in de verste verte niks meer op de straat te zoeken hadden. Even geleden werden die zelfs nog overschaduwd door een GT3 Edition 55, een exemplaar dat zo sterk is dat je er eigenlijk niet eens mee binnen mag in de GT3-raceklasse van de FIA — waarvoor de GT3 natuurlijk net bedoeld was. Maar daar waren de grenzen van de Mercedes-AMG GT blijkbaar nog niet bereikt.

Of toch een Black Series?

Nu krijgen we namelijk een GT2-versie te zien, en dat is de sterkste racewagen die Mercedes-AMG ooit op basis van de GT gebouwd heeft. Nog sterker dan die GT3 Edition 55 dus, maar de nieuwkomer mag zoals de naam al doet vermoeden wel weer meedoen in de hogere GT2-raceklasse. Daarvoor gooit hij de atmosferische 6.3-liter V8 van de GT3 buiten en vervangt hij die terug door de gekende 4.0-liter biturbo-V8, in dit geval goed voor 707 pk en 800 Nm koppel. Die stormen stuk voor stuk richting de achteras, nadat ze langs een sequentiële zesversnellingsbak gepasseerd zijn. Stoppen doet de GT2 dan weer dankzij composietschijven met zes zuigers vooraan en vier achteraan, en de auto weegt in zijn geheel net geen 1.400 kilogram.

Mercedes-AMG GT2 2022

Van buitenaf ziet de GT2 er verrassend genoeg iets straatlegaler uit dan pakweg de GT3, maar laat je niet misleiden. Ook met deze Mercedes-AMG mag je je niet op de openbare weg vertonen, dus je bent aangewezen op de ‘reguliere’ versies van de GT indien je er ook mee naar de bakker wil. Zo’n straf mag dat echter niet zijn, want indien je de straatlegale Mercedes-AMG GT als Black Series vindt is die stiekem nog krachtiger dan deze racevariant. Die produceerde namelijk 730 pk, en blijft daarmee de sterkste versie over de hele lijn.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités