Bentley’s nieuwe ‘Azure’-gamma is ultieme remedie tegen stress

Bentley Azure-gamma 2022

Bentley heeft een nieuw uitrustingsniveau aan zijn gamma toegevoegd, en dat wordt de complete tegenpool van alle ‘Speed’ die door de jaren heen in hun gamma is geslopen. Dit zijn namelijk de ‘Azure’-versies, en die houden je alert door je net niét te prikkelen.

Iedereen heeft zo zijn eigen drijfveer om een Bentley te begeren. De ene wil er graag eentje om te kunnen pochen met de snelste auto in het dorp, terwijl de andere gewoon op zoek is naar het comfortabelste stuk automobiel voor zijn budget van pakweg een kwartmiljoen. Die eerste kwam al aan zijn trekken bij de ‘Speed’-versies van Bentley’s modellen, en die laatste wordt nu ook over de streep getrokken met de komst van het nieuwe 'Azure'-gamma.

Relaxerende tinten

De ‘Azure’-versies halen namelijk alles mogelijke snufjes uit Bentley’s trukendoos om de rijervaring zo sereen mogelijk te laten verlopen. Dat begint al voorin de auto, waar je de meest luxueuze stoelen uit het aanbod mee krijgt die tot 22 richtingen verstelbaar zijn, je zowel kunnen verwarmen als afkoelen en 6 massageprogramma’s bieden. Je kan ze laten bekleden in 15 verschillende tinten leer, en daarnaast krijg je ook de keuze uit drie houtsoorten om je dashboard en deurpanelen mee op te fleuren. Aan de buitenkant zijn er nog eens 15 relaxerende kleuren om uit te kiezen, en je voorkeur loopt meteen ook door in de stiksels van de stoelen.

Bentley Azure-gamma 2022

De rust gaat ook verder in de technologie, want iedere ‘Azure’-Bentley krijgt het Dynamic Ride-antirolsysteem met zijn 48-voltnetwerk mee. Dat gaat actief de rolneiging in bochten tegen, om de inzittenden uiteraard zo weinig mogelijk deiningen te laten ervaren. Daarnaast voegen de Britten standaard het Touring-pakketje toe dat rijhulpsystemen zoals adaptieve cruisecontrol, een rijstrookassistent en ook het Bentley SafeGuard-systeem bevat dat het omliggende verkeer nauwlettend voor je in de gaten houdt.

Ideaal voor de Belg

Je merkt het al: heel wat van zijn rustgevende kenmerken zijn gericht op de bestuurder van de auto. Bentley heeft het dan ook allesbehalve over indommelen bij de introductie van de ‘Azure’-versies, wel integendeel. Zo moet het extra comfort er net voor zorgen dat je alert blijft, want volgens de constructeur is 71 procent van de bestuurders in het voorbije jaar wel eens zijn aandacht verloren in het verkeer als gevolg van stress. Met name in ons land moeten we het nieuwe uitrustingsniveau dus met open armen ontvangen, want eerder kwam al naar buiten dat wij Belgen de meest gestresseerde automobilisten van Europa zijn…

Bentley Azure-gamma 2022

Allemaal aan de Bentley dan maar? Dan heb je keuze te over, want de constructeur brengt dit uitrustingsniveau naar al zijn verkrijgbare modellen. Je kan dus zowel de Continental GTC-cabriolet laten overgieten van de rust, als de recent gelanceerde Bentayga EWB met extra ruimte achterin. De prijzen houden ze bij Bentley echter nog even voor zich, maar goedkoop zullen ze in gelijk welke vorm alleszins niet worden.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités