Video: kijk mee hoe Honda Civic Type R ronderecord op Suzuka breekt

Honda Civic Type R Suzuka Teaser 2022

Honda pakt weer uit met een nieuwe teaser over de aankomende Civic Type R — want die komt er echt wel eens aan, hoor. Deze keer mogen we alvast van een concreet cijfer over het model proeven, want de hothatch heeft het voorwielaangedreven ronderecord op het Suzuka-circuit gebroken.

Even geleden plaagde Honda nog met een aantal mysterieuze beelden van zijn gecamoufleerde Civic Type R op het Suzuka-circuit in Japan. Het heeft even op zich laten wachten, maar we krijgen nu ook te zien wat het resultaat van dat uitstapje geweest is. De langverwachte hothatch gaat er namelijk met een ronderecord aan de haal, en zo weten we meteen ook hoeveel sneller hij wordt dan zijn voorganger.

Sneller dan de snelste versie

Dan hebben we het voor de duidelijkheid wel niet over het algemene ronderecord, want anders zou deze Civic sneller moeten zijn dan de Ferrari SF90 die er nu aan kop staat. In de plaats daarvan gaat de Type R wel met de snelste rondetijd van alle voorwielaangedreven auto's lopen: hij deed er precies 2 minuten en 23,120 seconden over. Daarmee laat hij, ter referentie, ook de vorige Civic Type R achter zich met een voorsprong van 0,873 seconden... En dat mag dan een klein verschil lijken, tot je weet dat de voorganger dat bereikte in zijn extreemste 'Limited Edition'-vorm en het hier nu wel om een standaard-Type R gaat.

Honda plaagt inmiddels al even met de nieuwe Civic Type R. Zo kregen we de auto al bijna een half jaar geleden in een camouflagepak te zien, en daar heeft hij in de tussentijd nog niks van willen uitspelen. We weten wel al dat deze Type R ook naar Europa komt, waar hij naast de reguliere Civic e:HEV zal komen te staan als laatste niet-geëlektrificeerde model dat de Japanners hier zullen verkopen. Veel om naar uit te kijken dus, al weten we nog niet wanneer het doek ervan af gaat.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités