Video: Rimac test Nevera-hypercar van ruim 2 miljoen off-road

Rimac Nevera

Dat de doorsnee hypercar niet bedoeld is om op ruig terrein te rijden, dat weten ze bij Rimac natuurlijk ook. Maar als je weet dat je peperdure bolide nadien toch het leven zal laten tijdens een crash test… waarom zou je er dan niet eerst even gek mee doen?

Elke nieuwe auto moet crashtests ondergaan, ongeacht hoe ogentranend hoog zijn prijskaartje is. Dat geldt dus ook voor de Rimac Nevera, een zuiver elektrische bom van een auto waar je zo’n 2 miljoen euro voor moet neertellen. Onder het motto “If life gives you lemons, make lemonade” gunt de immer sympathieke Mate Rimac, CEO van het gelijknamige merk en sinds kort ook van Bugatti, deze Nevera nog een laatste pleziertje door ermee off-road te gaan.

Niet voor gevoelige kijkers

Dat begint aanvankelijk nog beschaafd met een spurtje over een bospad maar ontaardt daarna in een driftpartij over de modderige werf die binnenkort in Rimacs hoofdkantoor moet veranderen. Met zijn 1.914 pk is het vermoedelijk geen eenvoudige opgave om de Nevera onder controle te houden, al heeft de hypercar wel vier elektromotoren en dus vierwielaandrijving. Op de geplaveide wegen zou dit monster daarmee trouwens van 0 naar 100 km/u moeten sprinten in een duizelingwekkende 1,9 seconden.

Na de braspartij geeft de CEO zijn Nevera nog eigenhandig een wasbeurt zodat hij toch op zijn paasbest naar de galg kan. De video eindigt met de woorden “To be continued”, al zijn we niet zeker of we wel willen zien wat volgt…

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités