Mountune krikt Focus ST op tot 365 pk

Mountune Ford Focus ST m365

Met 280 pk is de Ford Focus een geduchte uitdager in het hot hatch-segment van de Golf GTI. De Britse tuner Mountune wil nu de kloof dichten met het segment van de hyperhatches.

Met vermogens van 387 pk en meer voor de Mercedes-AMG A 45 en 400 pk voor de nieuwe Audi RS 3 Sportback kun je sommige sportieve hatchbacks moeilijk nog hot hatches noemen. Die modellen worden daarom steeds vaker hyperhatches genoemd, temeer omdat ze met hun excessieve vermogens nog bezwaarlijk als concurrentie kunnen worden beschouwd van – pakweg - de Golf GTI, zelfs wanneer die de Clubsport-benaming krijgt.

In het klassieke hot hatch-segment, waar ook de Hyundai i30 N, de Honda Civic Type R en sinds kort ook de BMW 128ti uitkomen, is de Ford Focus ST al jaren een geduchte concurrent. Die haalt 280 pk en 420 Nm uit zijn 2.3 Ecoboost-viercilinder, en is sinds het pensioen van de Focus RS van de vorige generatie de krachtigste Focus in de catalogus.

Aankloppen

De Britse tuner Mountune heeft nu een oplossing klaar om de Focust ST de 350 pk van de vorige Focus RS te laten overstijgen en hem te laten aankloppen bij de vermogens van de hyperhatches. De nieuwe m365-kit doet het vermogen van de 2.3 Ecoboost immers stijgen naar 365 pk en het koppel naar 560 Nm. Die vermogensstijging bereikt het vooral door een aangepaste uitlaatlijn en ingrepen in het motormanagement.

Wie zijn Focus ST wil upgraden met de m365-kit houdt daar best 689 pond (812 euro) voor opzij. Wie eerder al de m330-kit kocht, die het vermogen opvoerde naar 330 pk, komt er met 99 pond (117 euro) vanaf. De aangepaste uitlaat is wel steeds afzonderlijk te betalen. Mountune geeft tot slot nog mee dat de kit in eerste instantie alleen voor de Focus ST met manuele zesbak beschikbaar is.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités