Rendering: Nieuwe Audi A6 2012

Begin volgend jaar zal de nieuwe generatie A6 haar debuut kennen. Daarmee gaat hij zijn vierde generatie tegemoet. En ondanks het feit dat we nog een jaartje weg zijn van de voorstelling, lekken al de eerste informatieve druppels. Zo zal het platform gebouwd worden met Audi TT technologie. Meer bepaald het lichte ASF II (Aluminum and Steel Spaceframe).

Het ASF II platform zou de basis moeten vormen van alle Audi's in de toekomst. De nieuwe A6 zal de spits afbijten. De net nieuwe A8 kreeg een afgeleide van het platform, die gebruikt een platform van bijna alleen aluminium.

Onder de kap zullen zich weer een hele resem motoren hun opwachting maken. Zo hebben we een 2.8 liter V6 met 190 pk. De topvariant is een een 4.2 liter V8, goed voor een bescheiden 350 pk. De S6 uitvoering zou haar V10 hebben moeten inwisselen voor een nieuwe generatie motoren, welke juist weten we nog niet. Daarnaast zijn er nog twee diesels in het gamma. Een 2.7 liter V6 met 190 pk en een 3.0 liter V6 met 240 pk.

Qua aandrijving zal het standaard allemaal op de voorwielen gebeuren. Grijp je naar de optielijst, dan zal je de quattro uitvoeringen kunnen aanvinken.

Audi A6 2012 render
Audi A6 2012 render
Audi A6 2012 render

Via MotorAuthority

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Anonieme gebruiker 17:18
afbeelding van Anonieme gebruiker

"De topvariant is een een 4.2 liter V8, goed voor een bescheiden 350 pk." Alsof 350pk niets voorstelt... dit is al heel wat. We zijn misschien de laatste jaren teveel verwend geweest.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws